(Bilde: Shutterstock/71677819, Int. J. Modelling, Identification and Control)

Gå tur med hunden – på den late måten

Ny fjernkontroll holder kustus på bikkja.

Labbetuss vil ut en tur, men det regner eller du orker ikke å løfte skrotten opp av godsofaen etter en lang dag på jobb. Da er det flaks at to forskere ved Auburn University i Alabama har funnet opp en fjernkontroll til hunden din.

Jeff Miller and David Bevly fra instituttet for mekanisk ingeniørfag har nemlig kommet opp med et system som lar deg gå tur med hunden – uten at du trenger å være med i egen person.

Kommandoer via smarttelefonen

Du plasserer en sele på bikkja, og denne inneholder en mikroprosessor, trådløs radio og en GPS-mottaker. Drakten sender både vibrasjoner og talekommandoer til Labbetuss, som gjerne må trenes opp til å adlyde disse spesifikke kommandoene. Hundeeieren kan styre showet fra for eksempel smarttelefonen, men det er uklart om det vil følge med et kamera som viser ferden til kjæledyret.

Ifølge forskerne er lydighetsprosenten på hele 98 prosent, og systemet kan også brukes av andre enn late hundeeiere. Det kan for eksempel brukes til å lete etter ofre i en naturkatastrofe eller lignende, eller for funksjonshemmede mennesker som ikke kan gå turer så ofte.

Om dette opplegget omgår båndtvanget eller ei kan diskuteres.

Gå tur og mat kjæledyret fra sofaen:
Nå kan du mate bikkja fra mobilen »

(Kilde: DVICE)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen