G965-kort fra Gigabyte

Alternativ tekst mangler

Det nye kortet har fått det kryptiske navnet GA-965G-DS3. Kortet benytter Intels G965 Express-brikkesett, med støtte for Intel Core 2 Duo. Integrert i brikkesettet finner vi også grafikkløsningen GMA X3000.

GMA X3000 støtter DirectX 9.0c, Shader model 3.0 og OpenGL 1.5. Dermed burde løsningen være god nok for mange, samtidig som den er klar for Windows Vista. Hvis det likevel ikke er nok tilbyr hovedkortet et PCIe x16-spor. På sørsiden finner vi ICH8

Kortet byr på tre vanlige PCI-spor, tre PCIe x1-spor og det nevnte PCIe x16-sporet. Totalt er det plass til fire minnemoduler, med en total kapasitet på 8 GB.

Videre er det støtte for DDR2-800, med Intels Fast Memory Access. Seks SATA 3,0 Gbit/s, Gbit LAN og 8-kanalers HDA er på plass. Gigabyte skal også ha benyttet spesielle kondensatorer med spesielt lang levetid.

GA-965G-DS3 skal også være overklokkingsvennlig. Frekvenser for prosessor, minne og PCIe skal være enkle å justere. Samtidig har man gode muligheter for å justere spenningen til prosessor, minnemoduler, PCIe og brikkesett. Gigabyte har også et eget program for overklokking, nemlig Easy Tune 5.

Noen priser eller tilgjengelighet for dette hovedkortet er dessverre ikke kjent.

(Kilde: Gigabyte)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen