G-Sync-skjerm for spilleren

G-Sync-skjerm for spilleren

Frister det å spille uten riving og hakking på 27 tommer? Asus vil la deg...

Nvidias nye teknologiløsning G-Sync ble avduket for verden for bare et par måneder siden. Teknologien hevdes å skulle gjøre slutt på riving og hakking – såkalt lag og tearing – i bildet mens man spiller.

Like før vi la 2013 bak oss med smell og vakre farger, rakk vi å få i hus et testeksemplar av Asus sin G-Sync-skjerm. Det tok bare sekunder for vår tester å finne frem sitt bredeste glis, som selv ikke prisen for herligheten kunne returnere. 

ROG Swift PG278Q.
ROG Swift PG278Q.Foto: Asus

Teknologien fungerer altså i praksis, og selv om vi kommer tilbake med en skikkelig test først senere, kan vi allerede nå avsløre at vi gleder oss over at flere aktører tar i bruk den lille vidunderbrikken som leverer godsakene.

Les om den utrolige teknologien bak G-Sync på Hardware Ekstra » 

G-Sync for spileren

Asus var først, men gir seg ikke med det. Under den store CES-messen i Los Angeles denne uken lanserte de nemlig en ny G-Sync-kompatibel skjerm under sitt Republic of Gamers-merke. ROG Swift PG278Q er spesialbygget for spillere, som sannsynligvis vil finne mye glede i det 27 tommer store skjermpanelet og de 2560 x 1440 pikslene det byr på. 

Selv om G-Sync også fungerer godt ved 60 FPS, støtter skjermen hele 120 oppdateringer i sekundet. Videre har den svært tynne rammer på 6 millimeter, noe som lover godt for flerskjermoppsett med to eller tre skjermer i bredden.

De tynne rammene skaper en illusjon av at du sitter med én lang skjerm.
De tynne rammene skaper en illusjon av at du sitter med én lang skjerm. Her presenteres skjermen av Asus under CES-messen. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Lysstyrken er oppgitt til 350 nits, og responstiden på ett millisekund er det heller ikke noe å si på. 

Skjermen har både en HDMI- og en Mini DisplayPort 1.2-inngang, og lar deg også koble til utstyr i de to USB 3.0-portene.

PG278Q har også støtte for en rekke ergonomiske funksjoner, som 20 grader tilt, 60 graders rotasjon, 90 graders piviot og høydejustering på 12 centimeter.

For å dra nytte av G-Sync-teknologien må du eie et grafikkort fra Nvidia, og minimum et GeForce GTX 650 Boost eller bedre. 

Ifølge Asus skal herligheten prises til 799 dollar, som norske forhold tatt i betraktning kan gi skjermen en utsalgspris på omtrent 6000 kroner når den lanseres her på berget en gang i løpet av andre kvartal.

Legg inn et varsel i vår Prisguide for å få beskjed når skjermen blir tilgjengelig og finne de beste prisene.

Vi dro til London for å snakke med skaperen av G-Sync:
Startet utviklingen nesten ved en tilfeldighet » (Ekstra)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen