Test

FX 5900 Ultra: POV vs Gainward

GeForce FX 5900 Ultra (NV35) var NVIDIA sin toppmodell innen grafikkbrikker, inntil NV38 ble lansert for kort tid siden. Toppmodeller er naturligvis ikke rimelige, og FX 5900 Ultra er intet unntak, selv om prisen nok vil synke noe som følge av at NV38 er lansert. Ifølge prisguiden vår må du betale fra ca 4000 kroner og oppover for et FX 5900 Ultra-kort. Det er mye penger for de fleste, og spørsmålet er om FX 5900 Ultra er verdt så mye.

Sammenligner man med konkurrentene, og da i all hovedsak ATI, er det mye som tyder på at NVIDIA er på defensiven. Konkurrenten ATI synes å ha klart overgangen til DirectX 9-standarden langt bedre enn NVIDIA, som fortsatt sliter med ettervirkningene etter ATI R300-lanseringen for ganske nøyaktig ett år siden. NVIDIA har riktignok innhentet litt av forspranget med sine nylanserte NV38 og NV36-brikker, men det som er sikkert er at heller ikke ATI hviler på laurbærene. Nylig lanserte selskapet nye XT-modeller i Radeon 9600 og Radeon 9800 seriene, som tilbyr enda bedre ytelse enn forgjengerne. Vi vil kommer tilbake med tester av disse løsningene utover høsten.

Enkelte personer sverger fortsatt til NVIDIA av sin fulle hals, og grunnene til dette kan være så mangt. Det er en rekke grafikkortprodusenter som tilbyr FX 5900 Ultra-baserte kort, og vi har nå tatt en nærmere kikk på to av disse representert ved Gainward og POV. Klarer noen å skille seg ut, eller er det "hipp som happ" hva man velger?

Denne gangen sammenlikner vi også med et Radeon 9800 Pro-basert kort, til manges glede. Vi ønsker dog å gjøre oppmerksom på at denne testen ikke er en ren "ATI vs NVIDIA" duell.

Takk til Komplett.no (Gainward) og Data Fidelity AS (POV) for lånet av kortene.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen