FVD-spillere i produksjon

Alternativ tekst mangler

FVD (Forward Versatile Disc) er ment å fylle gapet mellom DVD-standarden og de kommende Blu-ray- og HD DVD-standardene, som enkelte mener ikke blir "mainstream" før i 2008.

Formatet støtter inntil 11 GB per plate og er ment å inneholde HDTV-materiale i oppløsninger på inntil 1920x1080i. Innholdet kodes ved hjelp av Microsofts Windows Media 9 (WMA9), og man får plass til én to timers HD-film per plate. Neste generasjon FVD skal kunne lagre inntil 15 GB per plate.

Standarden er utviklet av en rekke taiwanske selskaper, som forventer å levere 300 000 FVD-spillere i 2006. Man håper at over 1000 filmtitler skal bli tilgjengelig på formatet innen utløpet av neste år. Det meldes nå om at spillerne er i masseproduksjon.

FVD har sin styrke i at det er billig å utvikle produktene, siden man baserer seg på samme type røde laser som i DVD-spillere. Til sammenligning krever produkter med Blu-ray- og HD DVD-støtte bruk av langt dyrere teknologi.

I utgangspunktet rettes FVD-formatet mot det taiwanske markedet, men tilhengerne håper også på støtte i vesten. Her vil imidlertid konkurransen fra Blu-ray og HD DVD bli sterk.

(Kilder: Digitimes, The Register, eMedialive)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen