Fuze kommer i fem forskjellige farger. (Bilde: Sandisk)

Fuze tar opp kampen med Nano

Amobil kunne før påsken melde om Sandisk sin nye spiller Fuze, som med en feil ble lagt ut på nettbutikken Amazon. Nå har Sandisk valgt å legge kortene på bordet, og sier samtidig at Fuze er deres nye stikkvåpen mot en stadig mer eneveldig Apple i mp3-markedet.

450 kroner for den billigste

Som vi skrev i forrige nyhet er det hovedsaklig prisen Fuze skal bruke mot Apple. Mens en Ipod-spiller begynner på 149 dollar for 4 GB utgaven, skal Fuze begynne på 99 dollar for samme lagringsstørrelse. I tillegg skal Sandisk tilby en utgave med 2 GB for 79 dollar og en med 8 GB for 129 dollar.

To andre fortrinn fra Nano er at Fuze skal ha plass til minnekort av typen micro-SD, som fås i størrelser på opptil 8 GB, og at den har radio. Det betyr at spilleren kan ta opptil 16 GB maksimalt med musikk, forutsatt at du har kjøpt 8 GB-utgaven. Fordelen med plass til minnekort er også den at du kan ha flere minnekort liggende og dermed ha så og si ubegrenset med musikk på spilleren, gitt at du har flere minnekort å lagre musikken på.

Ellers er Fuze rimelig lik de øvrige Sandisk-spillerene i Sansa-serien, utstyrt med fotofremviser, videostøtte, støtte for de fleste musikkformater og støtte for musikk kjøpt fra alle musikkbutikker. Dog gjelder dette ikke kopibeskyttet musikk kjøpt fra Itunes. Batterilevetiden skal være på 24 timer med musikkspilling fra hver lading, eller fem timer med video.

Ikke mindre

I ryktenyheten ble det hevdet at Fuze skulle være noe mindre enn Ipods Nano-spillere. Dette viser seg nå å ikke stemme. Fuze er på alle måter noe større enn Nano, spesielt i dybden, men har samme størrelse på skjermen som Nano: 1,9 tommer.

Fuze skal komme på markedet i USA i april. Sandisk vil ikke gi noe eksakt lanseringstidspunkt for resten av Europa, men hevder det vil skje "senere på våren".

(Kilde: Blast, Kenwood, Engadget, Garmin)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen