Futuremark, Nvidia krangler om 3DMark03

Patchen til 3DMark03 ble lagt ut denne uken og kan lastes ned fra Futuremark sine nettsider. Oppdateringen er på ca. 5,4 MB. I presssemeldingen for "patchen" skrives det blant annet at det har blitt lagt vekt på objektiv ytelsesmåling av grafikkort.

Problemenet har blant annet vært at produsentene av grafikkort har lagt inn applikasjonsspesifikke optimaliseringer i driverne, slik at benchmarkytelsen i eksempelvis 3DMark03 ikke nødvendigvis vil samsvare med ekte ytelse. Etter at dette ble kjent, fjernet ATI disse optimaliserte funksjonene fra sine drivere, men Nvidia ga aldri noen tilbakemelding vedrørende dette.

Dette er trolig også grunnen til at Futuremark har lansert denne patchen. Det sies også at testresultatet i visse tilfeller kan bli så stor som 15 prosent, med og uten patch.

Xbit Labs har fått tak på uttalelser både fra Futuremark og Nvidia i etterkant. De to selskapene er langt fra enige når det gjelder de nye ytelsesresultatene og patchen til 3DMark03. Du kan lese alle disse uttalelsene her: http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20031112181114.html

Talsmannen for Nvidia påpeker blant annet at det er helt greit med optimaliseringer, så lenge dette gjøres på generell basis og ikke bare for ett enkelt tilfelle. Futuremark står imidlertid hardt på sine påstander om at 3DMark03 etter patchen, nå er fullstendig objektiv og måler "ekte" ytelse av hardware.

Konflikten består blant annet i hvorvidt Futuremark skal ha deaktivert "Unified Compiler", noe som sistenevnte påstår å være en teknisk umulighet.

 

(Kilder: Futuremark, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen