Fusion tar form

Illustrasjon
Illustrasjon

Fusion er på mange måter AMDs store prestisjeprosjekt, og et direkte resultat av oppkjøpet av ATI. I korte trekk går Fusion ut på at prosessor og grafikkprosessor pakkes sammen i en og samme fysiske prosessor.

I første omgang vil Fusion rettes mot bærbare maskiner, men senere er det ventet at prosessoren også finner veien inn i andre typer systemer. Prosessoren er ikke ment å være noen erstatter for mer "high-end" CPU/grafikk-løsninger, iallfall ikke i begynnelsen.

Grafikkdelen i Fusion vil være basert på 55 nm-teknologi og skal produseres av TSMC. Selve prosessordelen skal produseres av AMD (eller eventuelt settes ut til Chartered), og er basert på 45 nm SOI-teknologi.

En egen fabrikk vil deretter montere de to brikkene sammen på ett og samme kretskort.

AMD produserer nå prosessorer og grafikkprosessorer med 65 nm-teknologi, og ventes å ta i bruk henholdsvis 45 nm- og 55 nm-teknologi for de respektive produktområdene i 2008. 32 nm ventes først i 2009, med masseproduksjon i 2010.

De første Fusion-produktene vil trolig debutere på markedet i slutten av 2008 eller tidlig i 2009, og erstatter da dagens Turion-familie.

Mer informasjon

Få oversikt over kommende prosessorfamilier i vår lanseringsguide.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen