Funksjonsrikt og kompakt

Se større bilder av SP-350 i produktguiden

Hvis du ønsker deg et funksjonsrikt kamera, som gir deg alle tekniske og kreative muligheter, men ikke ønsker å dra på en svær murstein av et kamera, kan de nye modellene fra Olympus være svært interessante. Med henholdsvis 7 og 8 megapiksler burde det ikke mangle på oppløsning i alle fall.

Objektivet har 3x optisk zoom, med brennvidder tilsvarende 38-114mm. Det er med andre ord ikke noe vidvinkel å snakke om, men du får igjen det i den lange enden. Det er både tele- og vidvinkelkonverter tilgjengelig for disse kameraene. Lysstyrken er f/2,8-4,9, som er normalt på vidvinkel, men heller svakt på tele.

På baksiden har kameraene fått en 6,4cm (2,5 tommer) skjerm, som dessverre bare har 115 000 punkters oppløsning. Her hadde vi ønsket oss mer. Men kameraene har optisk søker, så du er ikke fortapt om skjermen ikke holder mål ved alle anledninger.

Se større bilder av SP-310 i produktguiden

I motsetning til de nyeste kameraene i Mju Digial-serien, har SP3xx fått fullgod videofunksjon, med mulighet for opptak i 640 x 480 piksler med 30 bilder pr. sekund, så lenge det er plass på kortet. Bra.

Det som er tiltalende med dette kameraet, rent bortsett fra at det har fått et pent design, er de manuelle funksjonene. Det har både lukker og blenderprioritet og til og med bulb-funksjon, så du ha virkelig lange eksponerningstider. Det er det sjelden vi ser på kameraer av denne typen. Det er selvfølgelig også full manuell kontroll hvis man ønsker det. Kameraet kan vise histogram både i sanntid og etter at bildet er tatt.

SP-310 og 350 får strøm fra 2 stk AA-batterier. Det går an å bruke både oppladbare eller vanlige. Det gjør at det er veldig lett å ha ekstra batterier tilgjengelig hvis du skulle gå tom, og er ikke avhengig av produsentens rådyre proprietære løsninger. Siden Olympus ikke følger noen standarder for batteritest, kjenner vi ikke kapasiteten disse batteriene gir.

Se større bilder av SP-350 i produktguiden

Forskjellen på kameraene er ta den største SP-350 har litt høyere oppløsning. I tillegg har den blitssko for tilkobling av ekstern blits. Den høyere oppløsningen vil gi noe mer støy på bildene, så vi ville nok heller foretrukket den minste modellen, hvis vi ikke hadde behov for ekstern blits.

Kameraene er ventet på markedet i høst. SP-350 har en veiledende pris på 3990,-, mens SP-310 vil koste 3490,-.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen