Funcom i trøbbel

Lanseringen av Age of Conan har egentlig gått bra, men markedet har reagert negativt på en rekke kritiske tilbakemeldinger fra brukerne.

Ned 63 prosent
De Skøyen-baserte spillutviklerne har fått en kraftig smell på Oslo Børs. Selskapet har så langt i år mistet hele 63 prosent av den opprinnelige verdien, og har falt fra 2.9 milliarder kroner i slutten av mai, til under 1,1 milliard nå.

Spillerne bruker også vesentlig mindre tid nå enn ved lansering, og det er denne utviklingen som gjør at analytikere har blitt skeptiske.


Age of Conan har ikke levd opp til forventningene for mange spillere

Aksjen på hold
Utviklingen har gjort at flere av de store analysefirmaene vil ikke lenger anbefale kjøp av Funcom-aksjer, og har satt aksjen på såkalt "hold".

- Vi har aksjen på "hold". Vi har vært bekymret for frafallet av spillere. Kommentarer fra spillere og ratinger på ulike nettforum viser at folk er mer negative til spillet nå, enn rett etter lansering, sier analytiker Hallgeir Hollup i ABG Sundal Collier til Dagen Næringsliv.

Age of Conan har i utgangspunktet solgt 700.000 eksemplarer, men Funcom vil ikke kommentere tall i forhold til hvor mange som har blitt værende etter at den gratis første måneden utløp.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen