Fun Run klatrer på applistene

NTNU-studenter står bak høstens norske mobilspilleventyr.

Hvis du liker heseblesende, fartsfylte spill som du kan spille med andre, kan nye Fun Run være verdt en nedlastning. Bak mobilspillet står tre sivilingeniører fra NTNU som sammen med tre andre NTNU-studenter har dannet selskapet dirtyBit.no.

Det som gjør Fun Run spesielt er at du spiller i sanntid mot andre spillere, noe som foreløpig er ganske sjeldent. Spillet ble lansert i starten av september, og har allerede klatret til topp 10 blant Apple App Stores gratisapper i Norge. I Google Play har Fun Run dukket opp på listen over populære Android-apper.

"Glad-vold" og tegneserieblod

Utviklerne legger ikke skjul på at Fun Run er inspirert av klassiske konsollspill som Super Mario, Mario Kart og Sonic. I tillegg har de hentet mye inspirasjon fra den litt brutale tegneserien Happy Tree Friends. Ettersom det er en god porsjon "glad-vold" med tegneserieblod i Fun Run er spillet uegnet for små barn. Utvikleren selv anbefaler at du som spiller er 16 år eller eldre.

Karakteren du styrer, som til å begynne med er en rev, må løpe fortere enn de andre for å komme først i mål. For å klare det må du hoppe over hindre og bombardere motstanderne med alt fra revefeller til sagblader, og ikke minst lynnedslag som du kontrollerer med et tastetrykk.

– Med tanke på at de andre spillerne mottar de samme bonusene, er dette lettere sagt enn gjort. Kombinasjonen av bomber, flyvende sagblader, lynfremkallere og andre våpen kan skape mildt sagt uforutsigbare situasjoner. Hurtige reflekser og en god dose flaks er derfor en forutsetning for å vinne, oppsummerer vår søsterside Gamer.no i anmeldelsen av Android-versjonen til Fun Run.

Trenger "in-app-purchases"

Utviklerne har satset på online spill som kan spilles med venner eller ukjente – i sanntid.

– Jeg tror at denne typen spill blir den neste bølgen innen mobilspill, og at vi med Fun Run er med på å starte en kommende trend, sier utvikler og NTNU-student Erlend Børslid Haugsdal til Adressa.no.

– Spillet er basert på at vi skal tjene penger på såkalte «in-app-purchases», dvs at spillet er gratis for nedlasting, men om man vil ha en litt kulere karakter eller utstyr så kan man kjøpe dette inne i spillet. Modellen er valgt på grunnlag av statistikk som viser at dette er den forretningsmodellen som på lengre sikt vil føre til størst inntjening, avslutter han.

Prøv Fun Run gratis til iOS eller Android.

(Kilde: Pressemelding, Gamer.no, Adressa.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen