Fullt tastatur fra Siemens

Det er lenge siden vi har sett skikkelige profftelefoner fra Siemens. Foruten den halvt år gamle SX1 har proffbrukerene måttet se til andre aktører, som Nokia og Sony Ericsson, for å få dekket sine behov. Det håper den tyske produsenten på å forandre med den nye Siemens SK65.

SK65 bærer mange likhetstrekk med Nokias 68-serie. Den kommer med et fullt tastatur som gjør det til en lek å skrive større stykker med tekst enten det er til dokumenter eller e-post. Samtidig har man måttet nedprioritert det siste av ny teknologi, slik at telefonen ikke blir for stor og klumpete.

Ved første øyekast ser da også SK65 ut som en ganske vanlig mobiltelefon, om enn litt stor. Størrelsen på 120 x 47 x 22 mm og vekten på 144 gram er på nivå med de største Symbian-telefonene.

Man kan imidlertid vri den nederste halvdelen av telefonen rundt 90 grader for å få frem det underliggende tastaturet.

Dette rommer 37 forskjellige taster, som holder til hele qwerty-oppsettet vi kjenner fra PCens verden samt en del spesialtegn som Enter, Shift, komma, spørsmålstegn osv.

For å skrive raskt og effektivt med tastaturet må man holde det med begge hender. Har man kun en hånd ledig bruker man nummertastene på fronten, som på en normal mobiltelefon.

Satser på Blackberry
I ledd med satsingen på proffbrukerene har Siemens utstyrt SK65 med det siste av Blackberry-teknologi. Denne sørger for at dokumenter, e-post og kalenderen på telefonen alltid vil være synkronisert med kontoret.

Når du er på farten vil all e-post sendes videre til telefonen din. Her dukker den rett opp på skjermen på samme måte som en SMS, du trenger med andre ord ikke hente ned e-posten selv. All korrespondanse fra telefonen din vil også lagres på datamaskinen din, slik at du til enhver tid har full oversikt over all e-post og alle meldinger du har sendt.

Blackberry har hittil vært en lite brukt standard her til lands, men den har gjort stor suksess i Amerika og deler av Europa.

En annen nyhet i SK65 er støtten for Push-To-Talk. Denne teknologien gjør det mulig å bruke telefonen til å sende korte talebeskjeder, omtrent slik vi kjenner det fra en walkie-talkie. Dette blir dermed den andre telefonen fra Siemens foruten M65 som støtter den nye teknologien.

Ellers kommer SK65 med Blåtann, som gjør det mulig å koble den trådløst opp mot datamaskiner og andre telefoner. Teknologien åpner også for å bruke tilbehør som trådløse headsett. Telefonen har i tillegg til dette en infrarød port, som kan brukes som reserveløsning mot eldre enheter.

Noe som ettertraktes i profftelefoner er høyhastighets kobling mot nettet, siden de kan brukes som modem for bærbare og håndholdte PC-er. SK65 kan bruke GPRS for å oppnå hastigheter på 57,6 / 28,8 Kbps. Støtte for den fire-fem ganger så raske EDGE-teknologien finnes imidlertid ikke.

Skjermen til SK65 er ingen perle. Oppløsningen på 132 x 176 punkter er tilsvarende en ordinær mobiltelefon i dag, men kommer til kort mot de fleste profftelefoner på markedet. Det innebærer dårlig oversikt, siden man ikke får plass til så mye tekst og informasjon på skjermen som man skulle ønske.

Til gjengjeld for en relativt liten skjerm, kan SK65 vise til en god batterilevetid. Opp til 5 timer taletid og 250 timer standby er blant det bedre vi har sett i denne sjangeren. Det burde gi telefonen en fjær i hatten blant de som er mye ute og reiser og verdsetter utholdenhet.

Minnekapasiteten på 64 MB er også svært bra for en telefon i denne klassen, selv om kun 30 MB er tilgjengelig for brukeren og man ikke kan bruke minnkort. Siden SK65 mangler både kamera og mediespiller trenger man hverken lagringsplass til bilder eller musikk.

Siemens planlegger å sende ut SK65 på det norske markedet i løpet av november. Prisen ventes å ligge på rett under 4000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen