Guide

Fullstendig slakt av Olympus E-10

I samarbeid med Galló László har vi fullstendig slaktet Olympus E-10 kameraet. Så grundig, faktisk, at vi hadde visse problemer med å få kameraet sammen igjen!

Lars Wendt, vår korrespondent i Ungarn kom i kontakt med Galló László, en mann med en litt spesiell interesse: å skru fra hverandre ting. Lazló har gjort noe de fleste av oss i redaksjonen har lyst til å gjøre, men ikke riktig har turt: Å skru et kamera helt fra hverandre for å finne ut hvordan ting egentlig ser ut der inne.

e10_tech41.jpg - 28Kb
© Olympus - Olympus E-10 er bygget rundt en solid, trykkstøpt aluminiumsramme. Denne store rammen fungerer samtidig som en stor kjølefinne for elektronikken i kameraet

 

e10_cutted1.jpg - 63Kb

© László - Dette bildet tatt på Photokina messen viser en E-15 saget i to på midten. Her ser man hvordan linseelementene og deleren for den optiske søkeren er bygget opp.

  1. Dette er deleren som deler opp lyset fra linsen. en viss andel av lyset blir reflektert til den optiske søkeren (3) og en del blir sluppet gjennom direkte til bildebrikken
  2. Her finnes bildebrikken i kameraet - delen som registerer selve bildet
  3. Gjennom denne delen kan man se det som skjer foran kameraet, og det er dette som gjør E-10 til et ekte speilreflekskamera.

 

e10_tech51.jpg - 42Kb

© Olympus - Dette bildet viser hvorfor Olympus har bygget opp linsen slik de har gjort. De forklarer samtidig hvorfor det er bedre med en fast linse enn med en utbyttbar linse på digitale kameraer.

Øverst: Dette bildet viser hvordan et vanlig, filmbasert speilrefleks kamera fungerer. Strålene treffer filmen med en viss vinkel, men dette er ikke noe problem for film.

Nederst: Olympus påstår at dersom strålene går rett inn i CCD brikken vil dette være bedre for digital fotografi.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen