Fullstendig overgang til 90 nm SOI


AMD produksjonsenhet (fab 30)

De første 90 nm prosessorene ble lansert i fjor sommer, men det er først i disse tider at AMD har fullført overgangen til dette produksjonsnivået. Samtlige av AMDs prosessorer produseres dermed med 90 nm SOI-teknologi.

AMD jobber blant annet med Chartered Semiconductor for å sette ut en del av prosessorproduksjonen slik at man i større grad kan konsentrere seg om videre utvikling av prosessorteknologi, men også dra nytte av ekstra produksjonskapasitet.

Til tross for økt satsning på produksjonspartnere bygger AMD en helt ny fabrikk, foreløpig kjent som "Fab 36". Denne plantasjen skal produsere neste-generasjons prosessorer på 65-, 45- og 32nm. Offisiell åpning av den nye fabrikken er satt til 1. kvartal 2006 og det forventes at "Fab 36" vil bli primærlokasjon for produksjon i kanskje ti år fremover.

Neste steg for AMD vil være å rendyrke 64-bit og selskapet er allerede godt på vei. Sempron representerer den største etternøleren på 64-bit, men også her er det på vei til å skje ting ettersom AMD for kort tid siden introduserte Sempron64 med modellnummere fra 2600+ til 3300+.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen