Fullspekket og kompakt

Fullspekket og kompakt

GPS og mere til i Leicas nye V-Lux 40.

Leicas nye V-Lux 40 er proppet med teknologi som skal gjøre det enklere å ta øyeblikksbilder. Superzoom, GPS og mulighet til å ta opp video i full HD er noe av det dette kompaktkameraet lover at det skal gjøre.

V-Lux 40 er utstyrt med en 14.1 megapiksler 1/2.33" CMOS-sensor. I følge Leica skal sensoren ha stort dynamikkomfang og gi lite bildestøy helt opp på ISO 3200. Kameraet er et superzoom og objektivet går fra 4.3mm til 86mm (24mm - 480mm på fullformat). Det gjør at kameraet ikke er spesielt lyssterkt med blendertall fra f/3.3 på det korteste til f/6.4 på det lengste.

Selv om kameraet ikke er det mest lyssterke er det i alle fall godt forsynt med funksjoner. V-Lux 40 har fått hele 17 forskjellige såkalte scenemodi. Her finner man alt fra "Baby 1" og "Baby 2" til "Pet" og "Sunset". Akkurat hva slags resultat de forskjellige modiene gir vites ikke, men det kan jo fort bli noen interessante familiebilder etterhvert.

En funksjon som kan være nyttig er den integrerte GPS-modulen. Dette gjør kameraet i stand til å lagre hvor man har tatt bildet og lagrer det i bildets EXIF-data. Det spennende med dette er at kameraet også kan oppgi interessane severdigheter i nærheten. Det skal legges til at Leica ikke garanterer at denne funksjonen vil være tilgjengelig om man bruker V-Lux 40 i Kina.

Filming i full-HD er også mulig med V-Lux 40. Det skal kunne ta opp med 50 fps i 1920 x 1080. Videosnuttene blir enten lagret i AVHCD- eller MP4-format. Sistnevnte er lagt til for å enkelt kunne dele filmene på Internett.

Det skal også, i rettferdighetens navn, nevnes at dette Leica-kameraet i all hovedsak er et Panasonic TZ30. Leica har enkelt nok bare endret litt på utseendet og gitt det en egen firmware.

Leica V-Lux 40 skal være tilgjengelig i Norge i slutten av mai og har fått en veiledende utsalgspris på 4.995 kr.

(Kilde: Leica pressemelding og Leica V-LUX 40)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen