Fullformatobjektiver fra Sony

Nær sagt samtidig med at Sony annonserte sin fullformatsensor, lanserer de også to nye objektiver som begge er tilpasset fullformat, men som selvfølgelig også kan benyttes på kameraer med mindre bildesensor. Begge objektivene vil være tilgjengelige i løpet av våren.

Carl Zeiss 24-70mm F2.8
Carl Zeiss 24-70mm F2.8

Det ene er et objektiv utviklet i samarbeid med legendariske Carl Zeiss, som Sony har hatt et tett samarbeid med i lengre tid. Det har en brennvidde på 24-70mm, har fast blender på f/2.8 og leveres med supersonisk motor (SSM). Det går med andre ord i strupen på tilsvarende proffobjektiver fra Canon og Nikon, som begge har slike objektiver tilpasset sine fullformatkameraer. Når optikken nå er på plass, venter vi også på et fullformatkamera fra Sony. Norsk pris er ikke satt, men i USA selger Sony objektivet for $1750. I Norge bør vi nok regne med ca 10-14000 i begynnelsen i hvert fall, det er i det området konkurrentene ligger. Mer info om objektivet finner du i produktguiden.

Det andre objektivet er også et fullformatobjektiv, og dekker 70-300mm med blender f/4.5-5.6. Det er et objektiv i G-serien til Sony, som kan sammenliknes med L-serien til Canon. Det leveres også med SSM, og er relativt tungt sammenliknet med andre objektiver i samme brennviddeområde. Vi finner intern fokus, så det utvider seg ikke når man fokuserer, men vi antar at det som de andre alternativene i området utvider seg når man zoomer inn. Det blir spennende å se hvordan dette objektivet yter, for prisen er i USA satt til voksne $800, hvilket betyr at vi trolig kan se det til rundt 5-5500 kr på det norske markedet. Det er med andre ord ikke et billig objektiv vi snakker om, og ingen av konkurrentene har et objektiv i samme klasse med tilsvarende brennviddeområde. Også dette objektivet finner du mer info om i produktguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen