Test

Full Walkman, lav pris

Testresultater

Sony Ericsson W300i

Positive ting God lyd, RDS-radio, bra batterikapasitet
Negative ting Litt klumpete. Mye plast. Svakt kamera
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson W300i

Positive ting God lyd, RDS-radio, bra batterikapasitet
Negative ting Litt klumpete. Mye plast. Svakt kamera
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Smak og behag er størrelser som vanskelig lar seg omtale på en objektiv måte. Vi nøyer oss derfor med å si at W300i er mindre enn tidligere foldemobiler fra Sony Ericsson. Den virker like vel en del mer klumpete enn sine koreanske kolleger, og de hvite plastdekslene skaper også litt blandede følelser (produseres også i sort).

På siden av mobiltelefonen sitter en knall oransje navigasjonsknapp som lar deg styre musikken med telefonen lukket. Lette trykk på vippebryteren styrer volumet opp eller ned. Hold knappen inne, og du skifter lydfil. Tasten i midten starter og stopper musikken. 

Walkeman
Som på de øvrige Walkeman-modellene leveres W300i med øreplugger av god kvalitet og mulighet for bruk av egne headsett. Musikkmenyene er også slik vi kjenner dem fra senere Walkemanmodeller.

Når telefonen leveres med M2 minnekort på 256 MB er det bare å sette i gang med å laste over musikk. (MP3 eller AAC). 256 MB holder til om lag 4 timer MP3 i tilnærmet CD-kvalitet (128 Kbit/s). Om det er mye eller lite avhenger av hvem du spør. De fleste som har flere gigabyte minne i sine MP3-spillere lytter like vel bare til et begrenset antall favoritter.

Radioen i W300i er en FM-radio med RDS. Kvaliteten på lyden i radioen er like god som på langt dyrere Walkemanmodeller. Men radioen krever nokså gode dekningsforhold for å finne FM-signalene. Stasjonsinformasjon vises ikke i det utvendige displayet eller i standby-modus. 

Svakhet
Tastene er telefonens største svakhet. Disse er formet som sirkler som delvis overlapper hverandre. Resultatet av vårt første forsøk på å taste PIN-kode var at vi fikk opp 9 stjerner i displayet, mot normalt 4. Senere forsøk på å skrive SMS ga oss samme opplevelse, frem til vi ble vant med tastene. Å være på vakt mot feiltasting er unødig anstrengende, og Sony Ericsson kynne med fordel markert skillet mellom disse tastene mye bedre.

W300i er en kameramobil, men med et enklere kamera enn sin storebrødre i walkmanserien. VGA-kamera er ikke akkurat sprekt, men holder til meldingsbilder mellom mobiltelefoner.

Skjermen inne i mobilen viser 128x160 punkter. Det imponerer ikke i dagens marked, men bidrar til at telefonen kan selges rimeligere. Skal du se bilder eller videoklipp på mobilen blir det litt spinkelt. Den utvendige skjermen kan bare vise sort og oransje.

EDGE
Nettleseren i telefonen kan hente opp vanlige HTML-sider, men skjermstørrelsen setter en del begrensninger for nytten av dette. Surfingen går imidlertid raskt, fordi W300i har støtte for EDGE (raskere dataoppkobling, men ikke 3G).

Lav pris og mange funksjoner samt god lydkvalitet gjør at vi gir W300i terningkast 4. Med bedre taster ville det kunne vippet til en femmer.


Her kan du laste ned brukerhåndboken til Sony Ericsson W300i
.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen