Intervju

Full oversikt?

Petter Fornæss til venstre og Ivar Arnesen til høyre
Petter Fornæss til venstre og Ivar Arnesen til høyre

En eller annen gledesdreper slo for lenge sidene fast at det ikke fantes noe som het ”gratis penger” eller en såkalt ”sure thing”. Det besnærende er at det i "betting"-verdenen faktisk kan oppstå muligheten for gratis penger i form av det man kaller en ”sure bet”. En sure bet, også kalt arbitrage bet, er et sett med veddemål hvor man er garantert å vinne penger uansett utfall. Fenomenet oppstår når bookmakerenes odds, på samme begivenhet, avviker med en gitt størrelse.

Et søk på Google vil gi utfyllende forklaringer om slike veddemål i tillegg til ulike tjenesters løfter om å kunne levere deg flere slike sure bets hver eneste dag. Før du sier opp jobben vil jeg likevel anbefale deg å lese ferdig artikkelen.

Vi har nemlig tatt en prat med gutta som bokstavlig talt har kontroll på tall og betting – grunnleggerne av selskapet Market Monitor AS og tjenesten Betradar, begge med en master i informatikk fra Universitet i Trondheim; Petter Fornæss og Ivar Arnesen er dagens intervjuobjekter.

Da de første linjene med kode ble skrevet, hva var målsetningen?


Målet når vi startet med dette var å finne forskjeller i odds slik at vi kunne spille sure bets. For eksempel kunne der være en tenniskamp mellom Federer og Nadal. Vi fant en bookmaker som ga 2,10 på Federer og en annen som ga 2,10 på Nadal. Vi satset da 1000 kroner hos begge, altså 2000 kroner til sammen. Vi var da garantert å vinne 2100, altså 100 kroner i pluss. Eneste begrensing på hvor mye man kunne tjene var hvor mye man fikk lov til å satse. Da vi startet med dette i 1999/2000 ga dette en fin ekstrainntekt mens vi studerte. Programmet ble altså laget for skaffe oss fleste mulig gode ”sure bets”.

Hvordan foregikk overgangen fra å ha et program til å starte en virksomhet?


Etter endt studie stod vi overfor tre valg: fortsette å spille, søke vanlig jobb, eller selge systemet vårt til bookmakerne. Vi valgte det siste, da vi hadde stor tro på at bookmakerne ville kjøpe dette systemet. Vi hadde jo sett at alle gjorde feil i oddsettingen av og til og med det ble utsatt for ”sure bets”. Det er jo tapte penger.

Hvordan vil dere beskrive virksomheten slik den er i dag?


I dag har vi to viktige forretningsområder. Det er bookmaker- og mediatjenester. Bookmakertjenestene består av oddssammenligning, kampoppsett, livescore, liveodds, betradar.tv, early warning og statisikk. Mediatjenestene er livescore og statistikk med en litt annen layout, siden media har andre behov enn bookmakere. Et eksempel på en norsk mediakunde er VG.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen