Full krig om TV-seere i Rogaland
Teknofil

Full krig om TV-seere i Rogaland

Siden september 2007 har TV-seere i Rogaland kunnet benytte seg av kanaltilbud via det digitale bakkenettet. Salget av RiksTV-dekodere, -antenner og -kanalpakker har vært sterkt økende i forbindelse med stengningen av det analoge nettet 4.mars i fjor. RiksTV hadde da en kundemasse på 35.000 kunder som benyttet deres tjenester og kanaler.

Økt parabolsalg
Misnøyen har steget blant RiksTVs kunder, hevder Canal Digital. Den siste tiden har de merket en sterk vekst i etterspørselen av parabolanlegg i Rogalandsområdet. Ifølge Haugesunds Avis er det snakk om mellom 4.000 og 5.000 kunder som har gått vekk fra RiksTV til fordel for Canal Digital.

– Vi har ikke kabel-TV i Rogaland, så kundene velger å gå over til parabol. Mange av dem har alltid tatt inn TV-signalene via antenne, og de fant det naturlig å fortsette med det gjennom tilbudet til RiksTV. En del gamle Canal Digital-kunder er også kommet tilbake etter å ha prøvd RiksTV et år, sier informasjonsdirektør Jørgen Thaule i Canal Digital.

- Det som ofte oppgis som grunn til skifte av distributør, er dårlig signalkvalitet, plunder med dekoderboksene og at de har måttet prøve både to og tre antenner, legger han til.

Økt kundemasse for RiksTV
RiksTVs kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide bekrefter ovenfor Haugesunds Avis at de har mistet en god del kunder til Canal Digital, men at også RiksTV har hatt en markant vekst hittil i år.

– De siste tallene viser at vi har 45.000 kunder i Rogaland. Det er 10.000 flere enn da de analoge signalene ble stengt. Vi hadde regnet med at det kom noen flere etter stengingen av det analoge nettet, men ikke så mange. Rogaland er det nest største fylket vårt etter Hordaland, der vi nå har 52.000 kunder. I Hordaland har vi fått 12.000 flere kunder siden september, sier Søreide.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen