Full krig om NetCom-priser

Full krig om NetCom-priser

Post- og teletilsynet (PT) har vedtatt at termineringsprisene mellom de norske operatørene skal senkes, for å etter hvert ende på samme nivå. NetCom vil imidlertid ikke rette seg etter vedtaket og de har derfor anket saken. Etter avslag hos både Samferdselsdepartementet og Oslo Byfogdsembete vurderer NetCom nå å anke saken videre til Lagmannsretten.

Telenor, som fulgte opp PTs vedtak med å sette ned sine priser, mener NetCom og deres eier Telia nå må følge vedtaket.

- Alle organisasjoner som står i fare for å miste et privilegium vil kjempe med nebb og klør for å beholde dette. Dette handler om store summer. Telia i Sverige blir subsidiert av norske forbrukere med flere hundre millioner kroner i året. Vi forstår at de kjemper for dette, men forventer nå at de vil følge vedtaket til PT, sier kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til Mobilen.no.

Les også:

- Tvinger prisene til NetCom ned
- Telenor kutter prisene
- Billigere å ringe mobilen

Svært misfornøyd

Telenor er svært misfornøyd med at det fortsatt er forskjell på termineringsprisene blant de norske operatørene, spesielt mellom Telenor og NetCom. Basert på Telenors forhold som utfordrer i Sverige mener de Telia taler med to tunger i denne saken.

- I Sverige har det vært symmetri i termineringsprisene i lang tid. Der borte har Telia argumentert for dette hele tiden, mens de her i Norge argumenterer mot en slik symmetri. Telia taler med to tunger, forklarer Kvalheim, og viser til en uttalelse Telia har kommet med til det svenske Post- og teletilsynet: En slik ubalanse i samtrafikkavgiftene beskytter ineffektive operatører og medfører at konkurrentene tvinges til å finansiere overinvesteringer eller altfor dyre løsninger. Den ineffektive operatøren har da muligheten til å kjøpe kunder med dumpede priser eller dele ut gevinsten til sine eiere.

Gode penger for Telia
Telenor mener den svenske telegiganten gjennom sitt eierskap i NetCom har fått mer enn 2,3 millioner norske kroner i ekstra inntekter som følge av de asymmetriske termineringsprisene. Selskapet mener Telias forhold i denne saken er essensielt.

- Det er veldig relevant å nevne Telia i denne sammenhengen. NetCom er juvelen til Telia og det mest lønnsomme utenlandsselskapet. Ingen andre er i nærheten. Telia får over 400 millioner kroner fra norske forbrukere på grunn av denne asymmetrien, sier Kvalheim, som ser frem til at det konkluderes i denne saken.

- Vi er veldig glad for dette vedtaket på vegne av våre kunder og vi ser frem til Samferdselsdepartementets endelige konklusjon, avslutter Kvalheim.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen