Full kontroll med Touch Mobility

Løsningen er først og fremst ment for den som administrerer flere mobiltelefoner, men kan også brukes av enkeltpersoner som bare vil ha en ekstra sikkerhet for sin egen mobiltelefon. Det dreier seg om Device Management, eller på norsk – mobiltelefonadministrasjon. 

Norskprodusert
Touch Mobility kunne tidligere tilby en annen løsning fra Synchronica, men har nå utviklet og lansert sin egen løsning helt fra bunnen av. Ved hjelp av denne løsningen kan den som administrerer mobiltelefonene i et firma gå inn på en nettside og legge til eller trekke fra brukere og telefoner. Når dette er gjort vil brukeren få en lenke til et lite program som installeres på telefonen. Deretter kan administrator legge inn riktige innstillinger for mobil e-post, WAP, MMS, Internett, sikkerhetspolitikk eller hva det måtte være. 

Backup
Administrator kan også ta backup av kritiske filer, slik at det finnes en kopi av disse på serveren dersom mobiltelefonen skulle gå tapt. Om et fremmed SIM-kort settes inn i mobiltelefonen vil administrator se det nye nummeret. Han kan så velge om telefonen skal slettes slik at uvedkommende ikke får tilgang til informasjonen som er lagret på mobiltelefonen, eller om det nye nummeret skal godkjennes (samme bruker kan ha flere SIM-kort). 

Tema
Blant nyhetene i verktøyet er en Theme Builder som lar administrator legge til egne knapperekker på mobiltelefonen. Hvordan disse knappene skal se ut, og hvilke funksjoner de skal ha er det også administrator som avgjør. Administrator kan også enkelt endre bakgrunner og andre visuelle elementer, dersom det er ønskelig med en felles profil på bedriftens mobiltelefoner.

Fordelen med løsningen er at den som administrerer telefonene slipper å gjøre innstillinger på hvert enkelt håndsett. Ved å legge brukere i grupper kan en eller flere mobiltelefoner oppdateres samtidig. Det betyr at en bedrift kan bytte abonnement uten at alle mobiltelefonene må inn til konfigurering. Om en telefon skal byttes ut eller erstattes vil det være enkelt å få brukeren i gang med alle tjenester. 

Fjernstyring
En annen nyhet som vil bli lansert i løpet av kort tid er Remote Desktop. Ved å bruke denne kan administrator fjernadministrere en mobiltelefon på samme måte som når en IT administrator fjernstyrer en PC. Han kan med andre ord sitte ved sin PC og se skjermbildet fra mobiltelefonen på sin monitor. Så kan han sammen med sluttbruker gå gjennom telefonen, finne feil og rette dem.

Dersom bedriften ikke selv har kompetanse til å administrere mobiltelefoner er det også mulig å få til en avtale der administrasjonen settes bort til andre. 

WM og S60
Tjenesten virker på alle Windows mobiler, i tillegg til at du kan administrere Nokias E-serietelefoner. E-serien skiller seg fra N-serien ved at det i tillegg til den vanlige S60-plattformen også er lagt til en ekstra sikkerhetsløsning. Denne gjøre det mulig å fjernlåse eller slette mobilen.

Mandag åpner MWC i Barcelona. Der vil Touch Mobility markedsføre sine nye tjenester for resten av verden. 

Les også:
- Synchronika utvider iPhone-støtten
- Fjernstyr mobilen
- Drep mobilen med en SMS

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen