Full Kontroll med Netcom

NetComs YoungTalk-abonnement er stadig populære, til tross for at prisplanene har stått på stedet hvil og i dag fremstår som meget dyre i forhold til andre abonnementer på markedet. Noe av årsaken kan være at dette er beregnet på foreldre som vil ha kontroll over barnas mobilregning. Vi har ved flere anledninger påpekt overfor operatøren at YoungTalk-abonnementene ikke holder mål i 2010, og det er derfor spesielt gledelig at NetCom i dag lanserer to kontantkort som er langt, langt bedre. To varianter av NetCom Full Kontroll er nå tilgjengelig for bestilling.
- Vi lanserer et kontrollabonnement som tåler å bli sammenlignet med vanlige fakturaabonnementer. Med NetCom Full Kontroll trenger ikke kunden å betale en ekstra høy pris for å få kontroll over mobilregningen, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom.
Hvorvidt Full Kontroll tåler sammenligning med de billigste fakturaabonnementene kan riktignok diskuteres, men med tanke på at dette er et ”kontrollabonnement” er det absolutt godkjent. I alle tilfeller har nå NetCom fått et solid alternativ til Telenors tilsvarende abonnement SuperKontroll for den aktuelle målgruppen, og det er kanskje det viktigste.
Høy startpris
For å ta det verste først: Oppstartsprisen er på hele 89 øre per samtale. Dette er dessverre blitt en akseptert sum å kreve per samtale, særlig av de aller største aktørene, og sammenlignet med lavprisaktører er dette skyhøyt. Men ettersom NetCom Full Kontroll er nærmere et kontantkort enn et regulært abonnement, kan startprisen til en viss grad forsvares. Kontantkort er tradisjonelt noe dyrere enn et vanlig abonnement.
Sånn sett reagerer vi langt mindre på minuttprisen som er satt til henholdsvis 69 eller 59 øre avhengig av om du velger Full Kontroll eller Full Kontroll Large. Med sistnevnte variant får du i tillegg ringe gratis til andre NetCom-kunder, og det er meget positivt. Prisen per SMS er 59 øre, men du får 30 gratis SMS per måned, samt 10 gratis MMS per måned med Full Kontroll Large. I likhet med NetComs standardabonnement FlexiTalk, er en makspris per dag på 9 kroner gjeldende for bruk av datatrafikk. Kjøp av ny mobil kan finansieres i form av en ekstra sum å betale per måned, og det virker som den mest rettferdige måte å gjøre det på i disse dager.

Selv om NetCom er Norges nest største operatør, hevder de selv at de er en "utfordrer" til giganten Telenor. Barn og ungdom (Les: Foreldre) er naturligvis en veldig viktig målgruppe for for begge operatører, og NetCom vil nå ha et lite fortrinn her på grunn av Full Kontroll. Til sammenligning er standardprisene på Telenor SuperKontroll 1,49 kroner per minutt til alle du ringer (foruten evt. Fri Familie), startpris 69 øre, SMS-pris 69 øre (30 inkludert hver måned) og en makspris per dag på 10 kroner for bruk av datatrafikk på mobilen. Med andre ord et tilbud som er omtrent like dårlig som NetCom YoungTalk.

150 eller 300 kroner
NetCom Full Kontroll kommer som nevnt i to varianter. Du betaler et fast beløp hver måned, og kan bruke hele beløpet på samtaler, SMS, MMS og datatrafikk (med mer). Den ene muligheten er å betale 300 kroner (Full Kontroll Large) per måned, og da får du flest fordeler: Ringe gratis til andre NetCom-kunder, pris per minutt på 59 øre, og 10 MMS inkludert. Betaler du 150 kroner (Full Kontroll) får du kun ringe gratis til andre NetCom-kunder dersom du i tillegg fyller opp kontantkortet med 150 kroner ekstra, mens minuttprisen er på 69 øre og du får ingen MMS på kjøpet. Dermed fremstår NetCom Full Kontroll Large som den mest aktuelle varianten, forutsatt at barnet/ungdommen bruker mobilen mye.
- Vi håper det nye kontrollabonnementet slår an hos kundene våre og at det blir et attraktivt abonnement som kombinerer kontroll, forutsigbarhet og lavere priser, avslutter Vederhus.
NetCom Full Kontroll oppfatter vi i alle fall som et positivt og viktig tilskudd i deres totaltilbud. Noen i målgruppen ”foreldre” kan nok ha blitt skremt av prisnivået på YoungTalk-abonnementene til NetCom de siste to-tre årene, men Full Kontroll byr på langt, langt bedre standardpriser og hyggeligere abonnementsbetingelser i forhold. Hvorvidt dette kontrollabonnementet gjør seg i en sammenligning med andre tilsvarende abonnement eller kontantkort skal vi se nærmere på senere i uka, men det knuser i alle fall Telenor SuperKontroll som er tiltenkt samme målgruppe.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen