Full guffe med Walkman

I går ble Sony Ericssons tredje modell i Walkman-serien, W900i, lansert.

Og det er ikke bare Walkman-telefoner som lanseres som perler på en snor. Sony Ericsson begynner også få et godt utvalg av tilbehør til den nye serien sin. Denne uken lanserte de et nytt høyttalersett og en radiosender som lar deg fylle stua med musikk fra mobiltelefonen.

Først og størst er Home Audio System, eller MDS-70. Dette er et stereo høyttalersett som lar deg spille av musikken du har på mobiltelefonen. Sony har lang fartstid når det gjelder å utvikle høyttalere og lydsystemer, og og det er denne teknologien som i følge Sony Ericsson skal gjøre Home Audio System til et like godt høytalersett som du finner i et vanlig stereoanlegg.

Det følger med en fjernkontroll i pakken, slik at du ikke behøver å reise deg fra sofaen for å bla mellom sangene du har på telefonen. I tillegg til å spille musikk, har Home Audio System også en ladefunksjon, slik at telefonen blir ladet når den er satt ned i høyttalersettet.

I tillegg til at du kan spille av musikken som ligger lagret på mobiltelefonen, har du også mulighet til å koble til en CD-spiller eller MP3-spiller til høyttalersettet.

Til tross for at mange nok kunne tenke seg å finne Home Audio System under juletreet, vil ikke Sony Ericssons nye høyttalersett se dagens lys før ut i første kvartal av 2006.

FM Music Transmitter
Sony Ericsson har også vist frem et andre nytt medlem i tilbehørsserien sin, nemlig FM Music Transmitter, eller MMR-60. Dette er en liten radiosender som du plugger inn i bunnen på mobiltelefonen, og og lar mobiltelefonen din fungere som en egen radiostasjon.

Radiosenderen gjør at musikken du har på mobiltelefonen strømmer ut av høyttalerne på stereoanlegget ditt. Dette skjer ved at senderen benytter seg av en frekvens på FM-båndet, på samme måte som vanlige radiokanaler. Det eneste du trenger å gjøre er så søke etter frekvensen på radioen. Når du neste gang kobler til senderen, vil den automatisk benytte samme frekvens som tidligere.

Senderens mål er satt til 43 x 27 x 11 millimeter, og vekten er minimale 9 gram. Den burde altså ikke være for mye i veien når man skal bruke telefonen til annet enn å sende musikk.

Radiosenderen livnærer seg på mobiltelefonens batteri, og krever derfor ingen egen strømkilde. Radiosignalene skal bære rundt ti meter fra telefonen.

I tillegg til at du kan benytte FM Music Transmitter til alle telefonene i Walkman-serien, fungerer den lille radiosenderen også til alle andre Sony Ericsson-modeller med Fast Port. Dette er navnet på den typen bunnplugger som Sony Ericsson benytter i sine nyere mobiltelefoner, som for eksempel K750i.

FM Music Transmitter vil komme i salg før jul, men vil kun bli solgt i land hvor slike radiosendere er tillatt. Dette betyr at vi her på berget kan se langt etter det nye radiosettet, da slikt utstyr ikke er tillatt å benytte i Norge. Derimot vil radiosenderen selges i blant annet USA, Sør-Amerika og Australia.

(Kilde: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen