Full fotballkrig
Teknofil

Full fotballkrig

Tippeligaen er i gang og på banen spilles det hardt om heder og ære, men det er ikke bare på banen kampen står. Nå blusser det opp til full krig om fotballrettighetene.

Les også:
Her ser du tippeligaen
.
Les vår vurdering av fotballtilbudet her.

Pirataviser
Både VG og TV2 har satset hardt på fotballsendinger via nett. Før avspark i helgen ble det kjent at TV2 inngikk avtale med A-pressen, Edda Media og Dagbladet om at de kan distribuere høydepunktene fra fotballkampene på sine avisers nettsteder. Dette betyr at så og si alle konkurrentene til VG og Media Norges andre regionsaviser har tilgang til levende bilder fra fotballen. Det vil Schibsted nå sette en stopper for.

- Jeg kaller dem pirataviser. De tar seg til rette og utnytter rettigheter som de selv ikke har betalt for i det de selv kaller et kommersielt joint venture. Jeg er skuffet over at redaktører, som man skulle forvente går i spissen for å forsvare opphavsrett, gjør dette, sier Schibsted-direktør Knut Falchenberg til Dagens Næringsliv.


Ifølge avisen vurderer Schibsted å gå til søksmål mot TV 2 for å få en slutt på videredistribusjonen. Schibsted får samtidig støtte av Norsk Toppfotball. De mener A-pressen, Dagbladet og Edda Media villeder publikum med sin videredistribuering av bildene.

- Helt vanlig med lenking på Internett
TV 2 på sin side tar seg slett ikke nær av kritikken. De mener de har full rett til å la andre benytte deres avspiller for å videredistribuere innholdet.

- For det første har det vi nå gjør vært klarert med fotballens organisasjoner. Vi deler ikke rettighetene med noen men lenker TV 2 Sumos avspiller videre til samarbeidspartnere. Det er mulig lenking kommer som en bombe for Schibsted, men på Internett er dette vanlig, sier Håvard Myklebust fra TV 2 Sporten til DN.

Ifølge han tar de seg ikke betalt for videredistribusjonen, men får igjen i form av langt større distribusjon enn hva de ellers ville fått. Også Dagbladet og A-pressen stiller seg uforstående til Schibsteds påstander.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen