Full fart på nettverket

Marcus Sæthershagen med Cisco CRS-1
Marcus Sæthershagen med Cisco CRS-1

Hardware/Hamar: Det er ingen hemmelighet at nettverket er svært sentralt for et arrangement som TG. Det er heller ingen hemmelighet at nettet blir flittig brukt her oppe. Med over 5000 kravstore brukere sier det seg selv at dette er et område man ikke kan feile på, og det er noen år siden det sist nettverksproblemer var et tema på TG.

Vi tar en nærmere prat med de to ansvarlige for nettverket, nemlig Marcus Sæthershagen og Daniel Husand. Sammen med 30 andre i sitt crew har de siden lørdagen før TG startet jobbed med nettverket. Det hele kom i orden omtrent samtidig som de første deltagerne kom inn i Vikingskipet.

Bilde er tatt av Daniel Husand
Bilde er tatt av Daniel Husand

Vi begynner ytterst. Ut mot internett er det Ventelo som står for en 30 Gbit/s-linje, skjønt, egentlig er den på 40 Gbit/s, men det er bare lov til å benytte inntil 30 Gbit/s. Signalet går så inn i Vikingskipet, til det aller helligste rommet der det står en Cisco CRS-1 med en prislapp på rundt 8 millioner kroner.

Core switch
Core switch

Ut derfra går det en rekke 10 Gbit/s-linker, ut til to core switcher. Mellom disse er det også bra med båndbredde. Totalt teller vi 36 10 Gbit/s-linker. Antallet 1 Gbit/s-linker ligger på 8500. I forhold til i fjor er det egentlig ikke så store endringer kan Daniel fortelle. Det eneste som egentlig er gjort er å sette opp flere 10 Gbit/s-linker rundt om, slik at kommunikasjon mellom bordene og slikt skal gå raskere.

Bilde er tatt av Daniel Husand
Bilde er tatt av Daniel Husand

For en oversikt over nettbruken rundt om på TG kan du sjekke ut oversiktssiden deres her. For en oversikt over forbruket til hele hallen kan du se på siden for trafikkanalyse.

Så langt har man maksimalt ligget på 8562,4 Mb/s i nedlastning, så det er mye å gå på. Oppkapasiteten er faktisk bedre utnyttet, der har man maksimalt ligget på 11,3 Gb/s

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen