Full-HD fra Nikon!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som ryktene har gått om i en liten evighet, så Nikon D3100 i dag dagens offisielle lys for første gang. Kameraet, som blir Nikons nye innstegsmodell, kan stille med 14 megapiksler og 3 bilder per sekund, og en masse andre spesifikasjoner vi kunne ramset opp, men det er ikke det fansen vil ha nå. Det er denne setningen her alle Nikons trofaste har ventet på:

Nikon D3100 blir Nikons første speilreflekskamera med videoopptak i 1080p!

Ja, Nikon har faktisk ikke tidligere hatt høyere videooppløsning enn 720p, og selv om det har vært god kvalitet på det, så er det andre som har hatt glorien på dette området, og Nikonistene blant oss har nok gremmet seg en smule. Men det er det altså slutt på nå, for ikke bare kan Nikon nå stille med full-HD, med D3100 bringer de også kontinuerlig autofokus under filming til bordet. Og det er noe som har vært etterlyst en stund, sammen med en egen knapp for å starte videoopptaket, noe som D3100 også har fått.

Ved å lansere dette i et nybegynnerkamera, som D3100 helt utpreget er ment å være, sender Nikon essensielt et klart signal om at dette er funksjonalitet som med tiden vil finne veien til alle deres speilreflekskameraer. Når et kamera på D3100s nivå får slike muligheter, vil det være merkelig om ikke mer avanserte modeller tiltenkt mer avanserte brukere får tilsvarende eller bedre.

Så hva annet er nytt i D3100?

Først og fremst et eget veiledningsmodus for ferske fotografer, som geleides frem mot bildet slik de ønsker det, steg for steg. Dette er et konsept som Nikon introduserte med D3000 for et år siden, og som har blitt svært populært, i følge dem selv. Guidemoduset er blitt forbedret i D3100, men når man først har lært seg hva man skal gjøre trenger man ikke bytte ut kameraet, for D3100 tilbyr nok av muligheter foruten dette. Maksimal ISO-verdi er for eksempel økt til 3200, men man kan også fotografere med Hi1 eller Hi2, som er omtrent henholdsvis ett og to trinn over ISO 3200, men ukalibrert (og dermed ikke ISO-trinn, i ordets rette forstand).

D3100 får selvsagt også LiveView, og en del funksjoner som hører til. For eksempel kan kameraet nå se opp til 35 ansikter og automatisk fokusere og eksponere for at disse skal bli best mulig på det ferdige bildet, og D3100 får også en scene auto selector, det vil si den samme funksjonen som vi kjenner fra kompaktkameraer, hvor kameraet selv analyserer motivet og velger forhåndsinnstillinger som passer.

Nikon D3100 med kitobjektivet AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3,5-5,6G VR vil sammen få en veiledende pris på kr 5590,- og bli tilgjengelig i slutten av september. Også andre pakkeløsninger vil bli tilgjengelige, i følge Nikon Norge.

Les også: Nikon D3s: ISO-verdi på over 100 000!

Les også: Guide: For sikkerhets skyld - Hvordan unngår du å miste bilder?

Les også: Test: Nikon D90 - Fugl eller fisk?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen