Fujitsus nye bladservere: Dynamic Cube

De største leverandørene på bladservere og tilhørende infrastruktur er fortsatt IBM og HP. Det finnes imidlertid et par andre alterantiver som eksempelvis Dell, Fujitsu, Rackable, Sun og Supermicro.

Tankegangen er stort sett lik for alle: høyest mulig tetthet for å få så mye som mulig ytelse inn på minst mulig fysisk plass. De fleste bladservere har plass til 1-4 interndisker (2 mest vanlig) for hver bladnode, men man baserer seg gjerne på ekstern lagring i form av SAN eller NAS.

Fujitsu har nylig oppgradert sin bladinfrastruktur med Primergy BX900 Blade System, også populært kalt "Dynamic Cube".

Bladkassen er 10U høy, passer i de fleste rack og har plass til 18 bladservere der hver av disse kan ha to Xeon 5500 "Nehalem"-prosessorer.

Ifølge Fujtsus egne påstander er systemet 30 prosent mer energieffektivt enn konkurrentenes fordi man får flere servere på mindre fysisk plass samt har brukt mye tid på å designe optimal luftgjennomstrømning, noe som igjen betyr mindre antall vifter.

Sammenlikninger med tanke på redundans (feiltoleranse) og fremover/bakoverkompatibilitet på bladserverne er foreløpig ikke kjent.

De første kassene kommer i salg i slutten av mai!

(Kilde: Fujitsu)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 6GB


Jeg bruker mye data:

Telipol Fri 12GB


Jeg er superbruker:

Telipol Fri 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen