TEST: Fujitsu P27T-6 IPS

Test Fujitsu P27T-6 IPS

Denne skjermen er et knallkjøp

Dette er en av de skjermene vi har vært mest fornøyd med i år.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Er du en av dem som spiller mye eller en som har for vane å fylle skjermbildet med kontorprogrammer, alternativt har du bare et brennende ønske om større skjermflate? Da er i så fall en skjerm på 27" det du bør sikte deg mot. En slik skjerm gir deg stor boltreplass som lar deg arbeide effektivt, uten at det koster himmelsk mye.

Fujitsu P27T-6 IPS er nettopp en slik skjerm. Den har et godt IPS-panel på 27 tommer med høy oppløsning, en fot som lar deg svinge den i alle mulige retninger, spekket med funksjoner og tilkoblinger. Prisen ligger på rett under 5000 kroner.

Skjermen deler en rekke likheter med Dells U2711, en skjerm som i flere år har vært blant de mest populære modellene i dette segmentet. Med P27T-6 retter Fujitsu seg mot den samme brukergruppen med en identisk pris, og jakter etter den samme jevne plasseringen som Dell har hatt i mange, mange år.

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 27"
 • Oppgitt responstid: 6 ms
 • Kontrast statisk: ikke oppgitt
 • Kontrast dynamisk: 20000:1
 • Lysstyrke: 350 cd/m2
 • Oppgitt synsvinkel: 178˚ horisontalt og 178˚ vertikalt
 • Oppløsning: 2560 x 1440
 • Format: 16:9
 • Tilkoblinger: D-Sub/VGA, DVI, DisplayPort og to HDMI
 • Funksjoner: Høytalere 2x3 W, USB-hub, Eco-mode
 • Fysiske funksjoner: Tilt, rotasjon, høyde, piviot
 • Panel: IPS
 • Vekt: 10,2 kg
 • Dimensjoner: 646 x 252 x 416 mm

Gjør alle begrepene deg forvirret? Ta en titt i vår skjerm-guide.

Takk til Fujitsu som sendte produktet til test.

Fujitsu P27T-6
Fujitsu P27T-6
Skjermen kan vris i alle mulige retninger
Skjermen kan vris i alle mulige retninger
Baksiden
Baksiden
Skjermen sett fra siden
Den har mange tilkoblinger
Den har mange tilkoblinger
Menysystemet
Menysystemet

Stor boltreplass

For å komme dit har Fujitsu benyttet et IPS-panel i skjermen. Dette koster litt mer enn de billigste TN-panelene, men leverer generelt sett en bedre bildekvalitet selv om responstiden kan være litt lengre. Kombinert med den matte overflaten til bildepanelet er det lagt et godt rammeverk for god bildekvalitet.

For denne 27" til Fujitsu holder nemlig hele 2560 x 1440 piksler, noe som er tett oppunder det maksimale en PC kan håndtere. Viktigst av alt er det at en slik oppløsning gir deg veldig mye plass innenfor de 27" skjermen presenterer, det er rett og slett plass til mer sett i forhold til skjermen som bare holder full-HD-oppløsning.

Stabil og funksjonsrik

Skjermens kabinett er konstruert av hvit matt plast hele veien, med en liten detalj i sort under foten. Det er en kraftig og tykk konstruksjon, men en rekke luftehull for å slippe ut varmen fra katoderørene.

Foten er bred og sørger for at skjermen står fjellstøtt på pulten. Det er riktig nok noe slark i leddene, men ikke spesielt mye. Mer eller mindre du faktisk dytter på den med handa står den helt i ro.

Foten har også alt av funksjoner. Tilt og rotasjon er på plass, som i de fleste tilfeller. Fujitsu har også fått på plass en skikkelig høydejustering og ikke minst piviot. Leddene er stramme og solide, så skjermen holder seg i akkurat den posisjonen du vil at den skal stå.

Med den rette konstruksjonen på plass er det også flott å se at produsenten har fylt skjermen med det som trengs av tilkoblinger. Den er riktig nok ikke det samme tilkoblingsmekkaet som Eizo Foris FX2431, men det er er strengt talt ikke nødvendig. HDMI, Displayport og DVI er alle der, sammen med flere.

Konklusjon

Totalt sett er Fujitsu P27T-6 IPS en meget god skjerm på de fleste punkter. Dette er en 27" skjerm med en meget høy oppløsning, som sørger for at du får med alle detaljer på et arbeidsområde som er betydelig større enn hva du får med den vanlige full HD-oppløsningen.

Bildekvaliteten er en av de bedre vi har sett, og uten tvil i toppsjiktet. Farger fremstår som klare og konstante, de har mye glød uten at dette føles uvirkelig. Skjermpanelet har en matt overflate som ikke demper gnisten i fargespillet, men gir det en mer naturlig glød samtidig som kontrastene er sterke.

Hvittonene henger også med på alle områder, selv når hele skjermen dekkes av en helt ren hvit tone. Vi kan finne et lite spor av blåstikk, men dette er minimalt. Igjen bidrar den matte overflaten til å skape et realistisk bilde. Det er behagelig å se på, uten at det føles sterilt.

Det samme gjelder sortnivået, her har Fujitsu gjort det meste rett. Det er dypt og godt balansert, og kontrastene over mot lyse toner er skarpe uten for mye støy. Bakgrunnsbelysningen er meget god fordelt utover bilde, uten at den skinner unødig igjennom enkelte steder. Sitter du i et helt mørkt rom kan du oppleve at bildet virker lysere langs kantene, men det skjer kun fordi skjermen er så stor som den er. Flytter du fokuset i blikket ditt, blir alt helt ypperlig.

Det eneste negative vi kan trekke frem i forhold til bildekvaliteten er at skjermen vi testet kom veldig dårlig kalibrert fra fabrikken. Den var lyssvak og hadde et kraftig blåstikk, men det kunne enkelt rettes opp i skjermens menysystem. Akkurat dette er veldig individuelt, i vår tilfelle var en «factory reset» nok til å skape et lagt bedre bilde – av en eller annen grunn.

Skjermens responstid er også meget god, bedre enn mange andre IPS-baserte skjermer vi har testet tidligere.

Utover den rene bildekvaliteten er P27T-6 også en god skjerm. Den er solid og kommer med alt du trenger av fysiske innstillingsmuligheter. Du kan regulere høyden, tilte og rotere veldig langt, samtidig som Fujitsu har fått klemt inn piviot-funksjonen for rotering av skjermhodet. USB-kontaktene på siden er også kjekt.

Best av alt er det nok at skjermen ikke koster spesielt mye. Prisen ligger for tiden på 5000 kroner, nøyaktig det samme som erkerivalen Dell U2711. For en skjerm på 27" med en så høy oppløsning som det Fujitsu her leverer er dette faktisk det rimeligste valget i denne klassen. Selv satt i forhold til alt annet er ikke prisen gal når du tar med kvaliteten du får i regnestykket.

Alt i alt er dette en knakende god skjerm til en god pris, som uten tvil er på samme nivå som Dells kandidat. Slikt anbefales.


+ Meget god bildekvalitet
+ Solid konstruksjon
+ Høydejustering
+ Godt med tilkoblinger
+ God responstid


- Ingen spesielle

Les den fullstendige testen og se flere bilder på Hardware.no

Fujitsu P27T-6

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen