TEST: Fujitsu P27T-6 IPS

Test Fujitsu P27T-6 IPS

Denne skjermen er et knallkjøp

Dette er en av de skjermene vi har vært mest fornøyd med i år.

Er du en av dem som spiller mye eller en som har for vane å fylle skjermbildet med kontorprogrammer, alternativt har du bare et brennende ønske om større skjermflate? Da er i så fall en skjerm på 27" det du bør sikte deg mot. En slik skjerm gir deg stor boltreplass som lar deg arbeide effektivt, uten at det koster himmelsk mye.

Fujitsu P27T-6 IPS er nettopp en slik skjerm. Den har et godt IPS-panel på 27 tommer med høy oppløsning, en fot som lar deg svinge den i alle mulige retninger, spekket med funksjoner og tilkoblinger. Prisen ligger på rett under 5000 kroner.

Skjermen deler en rekke likheter med Dells U2711, en skjerm som i flere år har vært blant de mest populære modellene i dette segmentet. Med P27T-6 retter Fujitsu seg mot den samme brukergruppen med en identisk pris, og jakter etter den samme jevne plasseringen som Dell har hatt i mange, mange år.

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 27"
 • Oppgitt responstid: 6 ms
 • Kontrast statisk: ikke oppgitt
 • Kontrast dynamisk: 20000:1
 • Lysstyrke: 350 cd/m2
 • Oppgitt synsvinkel: 178˚ horisontalt og 178˚ vertikalt
 • Oppløsning: 2560 x 1440
 • Format: 16:9
 • Tilkoblinger: D-Sub/VGA, DVI, DisplayPort og to HDMI
 • Funksjoner: Høytalere 2x3 W, USB-hub, Eco-mode
 • Fysiske funksjoner: Tilt, rotasjon, høyde, piviot
 • Panel: IPS
 • Vekt: 10,2 kg
 • Dimensjoner: 646 x 252 x 416 mm

Gjør alle begrepene deg forvirret? Ta en titt i vår skjerm-guide.

Takk til Fujitsu som sendte produktet til test.

Fujitsu P27T-6
Fujitsu P27T-6
Skjermen kan vris i alle mulige retninger
Skjermen kan vris i alle mulige retninger
Baksiden
Baksiden
Skjermen sett fra siden
Den har mange tilkoblinger
Den har mange tilkoblinger
Menysystemet
Menysystemet

Stor boltreplass

For å komme dit har Fujitsu benyttet et IPS-panel i skjermen. Dette koster litt mer enn de billigste TN-panelene, men leverer generelt sett en bedre bildekvalitet selv om responstiden kan være litt lengre. Kombinert med den matte overflaten til bildepanelet er det lagt et godt rammeverk for god bildekvalitet.

Sideforholdet er 16:9, det samme som du kjenner fra TV-en din. Det betyr at du får litt mindre boltreplass i høyden, men som vi har kommentert tidligere i slike sammenhenger – det har veldig lite å si når skjermen er så stor som denne.

For denne 27" til Fujitsu holder nemlig hele 2560 x 1440 piksler, noe som er tett oppunder det maksimale en PC kan håndtere. Viktigst av alt er det at en slik oppløsning gir deg veldig mye plass innenfor de 27" skjermen presenterer, det er rett og slett plass til mer sett i forhold til skjermen som bare holder full-HD-oppløsning.

Til å lyse opp skjermflaten benyttes det tradisjonelle katoderør, ikke LED-belysning vi har sett i flere moderne skjermer. Denne formen for bakgrunnsbelysning trekker mer strøm og trenger gjerne et par minutter til å varme seg opp før lysstyrken er på sitt beste.

Stabil og funksjonsrik

Skjermens kabinett er konstruert av hvit matt plast hele veien, med en liten detalj i sort under foten. Det er en kraftig og tykk konstruksjon, men en rekke luftehull for å slippe ut varmen fra katoderørene.

Foten er bred og sørger for at skjermen står fjellstøtt på pulten. Det er riktig nok noe slark i leddene, men ikke spesielt mye. Mer eller mindre du faktisk dytter på den med handa står den helt i ro.

Foten har også alt av funksjoner. Tilt og rotasjon er på plass, som i de fleste tilfeller. Fujitsu har også fått på plass en skikkelig høydejustering og ikke minst piviot. Leddene er stramme og solide, så skjermen holder seg i akkurat den posisjonen du vil at den skal stå.

Om du velger å sette flere slike skjermer ved siden av hverandre er det godt at sidekantene er skarpe. De er ikke avrundet og skaper dermed en god overgang skjermene i mellom, det blir ikke et unødvendig stort gap der bildet forsvinner.

Kan kobles til det meste

Med den rette konstruksjonen på plass er det også flott å se at produsenten har fylt skjermen med det som trengs av tilkoblinger. Den er riktig nok ikke det samme tilkoblingsmekkaet som Eizo Foris FX2431, men det er er strengt talt ikke nødvendig. HDMI, Displayport og DVI er alle der, sammen med flere.

Vi finner faktisk to HDMI-tilkoblinger, og når skjermen er på 27" står det ingenting i veien for at du kan koble til et spillkonsoll eller en Blu-ray-spiller på gutterommet. Det følger riktig nok ikke med en egen HDMI-kabel, men du får med en av Displayport-typen. Lyd-, strøm-, DVI- og USB-kabel følger også med.

For skjermen har også en innebygget USB-hub. Du kobler en kabel til maskinen, og i retur får du to kontakter på skjermens bakside, og to som er litt lettere tilgjengelig på sidekanten. De sistnevnte er plassert et godt stykke inn på skjermen så du må lete litt når du strekker deg etter dem. På en annen side kan du for eksempel ha minnepinner koblet i over lengre tid uten at de stikker langt utenfor skjermen.

Kraftig menysystem

Langs fremsiden av skjermen befinner det seg syv knapper. Flere av dem gir deg direkte tilgang til funksjoner som valg av signalkilde, regulering av lysstyrke og en egen «Eco-mode» som senker lysstyrken et lite hakk. På toppen av skjermen sitter det en liten sensor som kan regulere lysstyrken eller bakgrunnsbelysningen, en sensor som fungerer helt ypperlig.

Beveger du deg inn i hovedmenyen vil du få frem et hav av innstillingsmuligheter som er godt organisert. På skjermen kommer det også opp hvilke knapper du må trykke på for å navigere deg rundt.

Innstillingene er det mange av. Vi finner flere ferdige fargeprofiler, men også muligheten til å selv sette sRGB, AdobeRGB, Native og mye mer. Du kan også regulere fargespillet manuelt, så du har gode kalibreringsmuligheter om bilde ikke er slik du vil ha det når skjermen blir levert.

Bli med over til neste side, der tar vi en nærmere kikk på bildekvaliteten.

Fujitsu P27T-6

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen