Test Fujitsu LifeBook S751

Ikke er den skinnende og ikke er den kledd i metall. Fujitsu LifeBook S751 er en 14-tommers PC lagd for business-folk.

Bærbar som mener business

Denne arbeidshesten fra Fujitsu er spesielt velutstyrt.

At Fujitsu LifeBook S751 er en 14-tommer lagd for businessegmentet er det liten tvil om. Ikke er den skinnende og ikke er den kledd i metall. Livvidden er over gjennomsnittet, og med en vekt på drøye 2,4 kilogram er den også langt unna en slank ultraportabel.

En arbeidshest

Hvis vi kan trekke noen sammenligninger til dyrenes verden kan vi kanskje si at LifeBook S751 minner litt om en arbeidsgamp i en verden der vi stadig får flere strømlinjeformede veddeløpshester. Samtidig mener vi det på en positiv måte – den ser kanskje ikke spesielt strigla ut, man kan være den solide og trofaste saken som du vet får jobben gjort.

Og flere positive egenskaper har da også denne modellen. Den er nokså støysvak, har et godt tastatur og matt skjerm – som også kan skaffes i den mer attraktive oppløsningen HD+. Temperaturene holdes nede selv under hard jobbing. På batteridrift holder den i seks strake timer på full lysstyrke, og DVD-brenneren kan dessuten byttes ut med et ekstra batteri.

Når det gjelder tilkoblinger byr LifeBook S751 blant annet på 3G, eSATA, ExpressCard/54, DisplayPort, dokkingkontakt, minnekortleser og vanlig kortleser. Utenom bedrifter vet vi ikke helt hvor mange som har bruk for det sistnevnte, men vi kan opplyse om at det fungerer utmerket med spillerkortet fra Norsk Tipping. Det eneste vi virkelig savner er USB 3.0.

Ingen lettvekter

Men alt dette kommer ikke gratis. Du betaler for dette med en småtung bærbar som koster mer enn de fleste andre bærbare, i det minste hvis du kun fokuserer på spesifikasjoner, datamuskler og batterikapasitet.

Ellers er vi heller ikke fornøyd med pekeplaten. Den er da følsom nok, men for liten til å være skikkelig praktisk – spesielt med tanke på hvor mye noen konkurrenter klarer å få ut av den.

Totalt sett gir likevel Fujitsu LifeBook S751 et solid og positivt inntrykk, og med sitt utstyrsnivå er vi sikre på at den vil tiltrekke seg litt mer kvalitetsbevisste kjøpere som vet hva de skal ha og hva de trenger. Om vi blindt kan anbefale den til mannen i gata er en annen sak. For de aller, aller fleste ville vi tipset om 13-tommeren Dell Vostro V131 i stedet. Den er lettere, rimeligere og holder lenger på batteridrift.


Meget godt utstyrt
Lite støy og varme
Føles solid
Matt skjerm


Liten pekeplate
Litt stor og tung
Lite datamuskler for pengene

Vil du vite mer?
Les hele testen av Fujitsu LifeBook S751 på Hardware.no

Sjekk også ut:
Vil du holde deg til batteristerke 14-tommere bør du også ta en kikk på Asus U46SV, som er en solid allrounder med over gjennomsnittlig grafikkytelse for denne klassen.

Må du ha matt skjerm og 3G er Sony Vaio VPC-SB1V9E det andre alternativet vi har testet de siste ukene. Denne duger også til litt spilling og er i det hele en meget god maskin så lenge du hører bort fra en noe irriterende viftestøy.

Fujitsu Lifebook S751 i3-2310M   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen