Fujitsu anno 2008?

Hver eneste måned slipper mobilprodusentene nye modeller ut i butikkene. Men for selskapenes designere er disse telefonene allerede eldgamle når de treffer butikkhyllene. Designernes jobb er nemlig å skape fremtidens mobiltelefoner, hvis design og funksjoner holdes hemmelig i månedsvis før resten av verden får se dem.

Nå åpner imidlertid japanske Fujitsu døren på gløtt inn til de indre gemakker. Mobilprodusenten viser frem konseptmodellene med kallenavn "slider" og "multi-slider", som begge har store skjermer, lyse farger og runde former.

Den første konseptmodellen, med kallenavnet "Slider", har et fullt qwerty-tastatur som kommer til syne når du presser skjermen oppover. Tastaturet til "Slider" har ingen opphevede knapper. I stedet har tastaturdelen ett trykkfølsomt område for hver bokstav. Telefonen har ingen menyknapper, så vi kan gjette oss til at skjermen også er trykkfølsom.

Skjermen til "Slider" er i bredformat, og er sannsynligvis tiltenkt de som liker å bruke telefonen til dokumenter og surfing på nett. Telefoner med fulle qwerty-tatsatur er som regel større enn andre telefoner. Skulle "Slider" noen gang bli en realitet, bør du ikke regne med å få plass til denne i den trangeste bukselomma.

Den andre, og mest spesielle av Fujitsus nye konseptmodeller, er "Multi-slider". Denne telefonen gjør alle tidligere oppfatninger av uttrykket "skyvbart format" til skamme. Med "Multi-slider" har du nemlig muligheten til å skyve tastaturet ut til alle fire kanter.

Også denne modellen har fullt qwerty-tastatur. Tastaturet har i tillegg fått funksjonstaster for å starte og avslutte en samtale, taster vi vanligvis ser under skjermen til telefonen. "Multi-slider" har i stedet fått noen svært enkle navigasjonstaster under skjermen, og det er ikke utenkelig at disse også kan brukes til å styre musikk.

Som med de fleste konseptmodeller, er det umulig å si om "Slider" og "Multi-slider" noen gang vil bli masseprodusert. Denne uken vises imidlertid prototyper av de to telefonene i Milano i Italia i forbindelse med en japansk designutstilling.

(Kilde: Gizmodo, The Register Hardware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen