Fujitsu-Siemens Pocket Loox T830

Alternativ tekst mangler

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 126 x 64 x 21 mm
Vekt: 195 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 2,4 tommer
Snarveistaster: Kamera, diktafon, rullehjul, kalender og meldinger
Kamera: VGA-kamera for videotelefoni, 2 megapiksler for bilder.
Uttak: Jack-port for øreplugger, USB for datautveksling og lading.
Pris: ca. 5200 kroner (klasse G)

Slik vurderer vi

Design
De færreste vil anklage Fujitsu Siemens for å ha tenkt spennende og nyskapende da de designet T830. Den kantete, litt kvadratiske følelsen knappene og mange av linjene gir, kan tvert i mot synes å være litt på siden av det som er populært i dag; glatte linjer og jevne overflater.

Hvorvidt du liker at T830 skiller seg ut på denne måten, blir opp til den deg, men at designet er funksjonelt, er det ingen tvil om.

Telefonen er i det tyngste laget. Med sine nesten 200 gram er den tyngre enn alle smarttelefonene i vår forrige sammenligningstest. Tyngst der var HTC Tytn med 176 gram, så det blir et lite sprang opp til T830.

Størrelsen er også i øvre del av skalaen. T830 er ikke så mye tykkere enn andre smarttelefoner vi har testet, men er litt bredere og høyere, og passer derfor dårlig i bukselomma. Dette hadde vært greit dersom den store overflaten hadde vært utnyttet til en stor skjerm, men skjermen til T830 er ganske liten.

Navigasjonstastene til T830 er blant de aller beste vi har prøvd. De har klare, tydelige kanter, og svakt buede overflater. Selv om du ikke ser på telefonen, vet du nøyaktig hvor fingeren befinner seg til enhver tid. Det er mer enn vi kan si om svært mange av konkurrentene.

Tastaturet er ikke fullt så bra, men står heller ikke tilbake for noen av konkurrentene, muligens med unntak av Blackberry og HTC Tytn. Tastene heller ulikt alt etter hvor på tastaturet de er, noe som gir en intuitiv følelse av hvor du beveger fingrene. De kunne ha vært litt flatere oppå, slik at det var lettere å trykke dem inn med neglene, men dette er småplukk.

T830 er ellers svært solid, og det verken knirker eller slarker noen steder. Den føles litt stor og tung, men med tanke på alt den inneholder, skal vi ikke klage. Oppe på hver side av toppen er en lysdiode. Disse diodene kan stilles inn for å varsle om nye meldinger, ny epost, eller andre ting du ønsker.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 240 punkter
OS: Windows Mobile 5.0
Meny: Windows Mobile
Tekst: Fullt tastatur, forutsier ord etterhvert som du skriver
Firmware: 5.1.195

Slik vurderer vi

Skjerm i grenseland
Skjermen til T830 er ikke mer enn 2,4 tommer, som er ganske lite for en smarttelefon. Både Palms Treo-modeller, Sony Ericsson sin P990i og de fleste andre mobiler med PDA-funksjoner har litt større skjerm enn dette.

T830 bruker Windows Mobile 5.0 (WM). Som vi har skrevet før, er dette et operativsystem som kan fungere bra på smarttelefoner med store, trykkfølsomme skjermer, mens det er betydelig mer kronglete å bruke på mobiler av vanlig størrelse, samme hvor avanserte de er.

Skjermen til T830 er så liten at den er helt på smertegrensen for effektiv bruk av Windows Mobile. Start-menyen går for eksempel helt fra topp til bunn på skjermen når den åpnes.

Men den holder seg som sagt på rette siden av grensen. Rundt 14 linjer med tekst er det plass til, selv om du da har en menylinje i topp og bunn. Kalenderen kan vise seks måneder uten at du må myse alt for mye.

 

Foto: Ingebjørn Bleie

Fujitsu-Siemens Pocket LOOX T830 med abonnement

Fujitsu-Siemens Pocket LOOX T830

Fujitsu-Siemens Pocket LOOX T830 med abonnement

Fujitsu-Siemens Pocket LOOX T830

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen