Fujitsu-Siemens med den første ultraportable som har bredskjerm

P7010, som er den første ultraportable med bredskjerm som er å få tak på her i Nord-Europa, reklameres som passende for motebevisste forretningskvinner, men vi mistenker at forretningsmenn også finner P7010 interessant. For denne lekre maskinen leverer virkelig varene i den ultraportable klassen!

P7010 har en Pentium-M ULV prosessor på 1,1Ghz, kan ha opp til 1GB minne og leveres enten med 60 eller 80GB HD. Ytelsen skal det dermed være lite å si på, foruten på grafikksiden, hvor det sedvanlige integrerte skjermkortet som kan tildeles 64MB minne egner seg til lite annet enn arbeidsbruk. Men det er vel få som kjøper seg ultraportabel for spilling uansett. Maskinen veier under 1,5Kg og det inkluderer en egen intern optisk stasjon som leveres enten som en CD-brenner/DVD-leser eller en CD-brenner/DVD-brenner (+/-).

På hovedbatteriet skal maskinen klare seg i over 7 timer, og med ekstrabatteriet skal den kunne klare seg uten strømstikk i 10 timer. P7010 har nesten alt av tilkoblingsmuligheter; 2 USB2.0-porter, 1 Firewire, 1 stk Type II PCMCIA-kort, CF- og SD/MMC/Memorystick-kortleser, SPDIF-lyd-ut, WLAN (b/g), VGA-ut (skal takle 1600 x 1200), S-Video, lyd-ut/inn, modem (V.90) og nettverkstilkobling (10/100Mbit). Skjermen har en oppløsning på 1280 x 768 og er dermed i bredskjermsformatet 15:9.

Maskinen er sannelig lekker utseendemessig, og med sitt magnesium-kabinett burde den klare et hardt liv på farten. Utsalgsprisen skal være i området rundt 20.000 og maskinen skal være mulig å få tak på i juli.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen