Fujitsu-mobilene kommer til Norge

Fujitsu-mobilene kommer til Norge

Den vanntette og rekordtynne Fujitsu-mobilen Apollo ble vist frem i Oslo.

Fujitsus første smartmobil på det norske markedet er en kjapp og slank mobiltelefon med en vekt på 105 gram. I tillegg har den en ny AMOLED-skjerm på 4 tommer.

Vi tok en kikk på telefonen da Fujitsu viste den frem på gårsdagens pressekonferanse.

Lettvekter

Det første du legger merke til er selvsagt utseendet. Den nye telefonen er sort og tynn, og det ser ut som om den er laget av plast. Det er den også. Når du får den i hånden kjenner du at den er lett. Vår første tanke var at batteriet måtte mangle. men ettersom skjermen glødet mot oss, forstod vi at telefonen rett og slett bare er så lett.

Den lave vekten får telefonen til å føles nesten som en plastleke. Men den klare skjermen har god innsynsvinkel, og fargegjengivelse og kontraster er slik vi kjenner det fra de dyreste mobiltelefonene.

Ingen racer

Telefonen vi fikk prøve har Android 2.3, men Fujitsu sier den vil få versjon 4 (Ice Cream Sandwich) før den kommer til Norge. Prosessoren er en Qualcomm MSM8255 klokket til 1,4 GHz. Telefonen har 1 GB RAM, 2 GB lagringsminne og støtte for minnekort av typen MicroSD (støtter kort opp til 32 GB). I praksis betyr dette at det er en rask mobiltelefon, og ved normal bruk vil du antakelig oppleve den som kraftig nok.

Dette skal være den tynneste vanntette smartmobilen på markedet, med en tykkelse på beskjedne 6,7 mm på det tynneste, økende til 8,5 mm på det tykkeste.

Badeleke

Men like oppsiktsvekkende som at telefonen er tynn, er det at den tåler vann. Og da snakker vi ikke om en forsiktig tur ut på en regnværsdag, men om skikkelig bading. Fujitsus Anders Eiken hadde for anledningen investert i et akvarium, og dukket villig vekk telefonen i vannet.

Anders Eiken i Fujitsu gir Apollo et aldri så lite bad.
Anders Eiken i Fujitsu gir Apollo et aldri så lite bad.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Selv om de første telefonene nå er til utprøving hos Fujitsu, sier Eiken at vi må vente til vinteren, og kanskje også til over nyttår, før telefonen kommer hit.

Hva telefonen skal koste er foreløpig ikke kjent.

Les også om nettbrettet du kan ta med i badekaret.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen