Fujitsu-bærbar med flash-disk

Alternativ tekst mangler
Flash-"disker" fra Samsung

Flash-diskene vil være tilgjengelige i Fujitsus B-serie, som blir lagt ut for salg sent i oktober, samt Q-serien som kommer tidlig i november. Velger man disken på 16 GB øker prisen med US$670, mens med 32 GB-versjonen vil prisen øke med US$1335 (drøye 4600 og 9200 kroner respektivt, etter dagens valutakurser).

Diskene er produsert av Samsung, som allerede har puttet dem i to av sine egne maskiner; den bærbare maskinen Q30 og den ultramobile Q1-SSD. Begge disse kom ut i Sør-Korea tidligere i år.

To av de mange fordelene med flash-disker i forhold til konvensjonelle harddisker er lengre batterilevetid, som følge av at flash-diskene bruker mindre strøm, samt litt lavere vekt. Forskjellen i strømforbruk er dog ikke veldig stor. Ifølge Fujitsu får B-serien 15 minutter lenger batterilevetid og Q-serien 30 minutter lenger batterilevetid med flash-disker sammenlignet med harddisk-variantene.

Mer merkbart for brukeren er den hurtige oppstarten flash-disker kan tilby; B-serien vil bruke omlag 19 sekunder på å starte opp Windows XP Home Edition. Til sammenligning vil harddisk-versjonen av maskinen bruke 32 sekunder.

B-serien vil også bli tilbudt med en harddisk fra Seagate, som automatisk krypterer data. Krypteringen er maskinvarebasert. Denne disken øker prisen med US$125 - drøye 850 kroner.

Salg av maskinene utenfor USA er foreløpig under overveielse.

(Kilde: www.computerworld.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen