Fujifilm viser oss framtida – i 3D

Med dobbelt av alt kan du til og med filme i 3D.
Med dobbelt av alt kan du til og med filme i 3D.

På Photokina-messen som har åpnet for pressen i dag, har Fujifilm vist fram et nytt konsept for å produsere og vise bilder i 3D.

Det dreier seg først og fremst om et kamera med to objektiver og to bildebrikker, samt styringssystem for å optimalisere resultatet avhengig av zoom og fokusavstand. På dem måten kan kameraet lage 3D-bilder mye enklere enn man har kunnet noen gang før.

Men du trenger ikke nøye deg med det. Du kan også ta opp video i 3D, eller du ta vide panoramabilder i 2D. Du kan til og med filme og ta stillbilder samtidig, siden du har dobbelt sett med alt – men da bare i 2D.

Problemet er selvfølgelig hvordan dette skal kunne vises. Også der har Fujifilm løsningen. De har laget en bilderamme som har et filter som kan sende ett bilde i en retning, og et annet bilde i en annen retning. På den måten kan du få ulike bilder til hvert øye, og på den måten se 3D. Det forutsetter helt sikkert at du står rett foran rammen. Vi tviler på at det blir stor innsynsvinkel hvis du vil se det i 3D. Men løsningen gjør at du klarer deg uten briller og annet kompliserende utstyr.

Med et eget filter, får du 3D-bilder uten bruk av briller og uten flimring.
Med et eget filter, kan du se 3D-bilder uten bruk av briller og uten flimring.

Fujifilm nevner og så et utskriftssystem, men sier ikke noe mer om det. Vi kommer tilbake med mer info når vi får etterforsket litt nærmere.

Når dette kommer på markedet vites ikke, men Fujifilm viser i det minste fram en prototype. Så har visst fått det til å fungere.

 

Oppdatering:
Akams utsendte på Photokina har nå fått tatt og sendt noen bilder av kameraet. Bildene kan klikkes for full størrelse.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen