Fujifilm V10 – med 3 tommer skjerm

Det kan se ut som 3 tommers skjerm er den nye trenden. Dette er det tredje lommekameraet vi ser med så stor skjerm. Men vi må umiddelbart stille spørsmålet om hvorfor vi skal ha så stor skjerm.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Ok. Jeg vet at det høres negativt ut. De fleste vil vel heller spørre hvorfor vi ikke skal ha det. Grunnen til at vi ikke vil ha det, er at det tar hele plassen på baksiden av kameraet, så det ikke blir plass til knappene der vi ønsker å ha dem. Mange vil kunne leve med det hvis de får noe annet igjen for det. Vi har ikke testet dette kameraet, og kan derfor ikke si sikkert hva det gir med så stor skjerm, men da vi testet Samsung Pro 815, følte vi at 3,5 tommer skjerm ble rent for stort. Det ga ikke så mye mer enn 2,5 tommer. Uten å ville si noe bastant, tror vi kanskje at det samme kan være tilfellet på et lommekamera med 3 tommer skjerm. Da står vi igjen med at det ser flott ut, og at det er lett å selge et kamera på skjermstørrelse, fordi det er et mål det er enkelt å forholde seg til. Dette vil tiden vise. Vi gleder oss uansett til å begynne å teste disse kameraene, så vi kan si med større sikkerhet hvilken effekt det faktisk har.

Fujifilm Finepix V10 har – i likhet med de fleste andre kameraene fra samme produsent, Fujifilms egen Super CCD HR sensor. Denne gir mindre bildestøy enn de aller fleste andre, og Fuji er dermed i stand til å gi kameraet støtte for høyere ISO-verdier enn andre produsenter kan. Det er nok, hvis vi ser bort fra skjermstørrelsen, det som skiller dette kameraet mest fra andre modeller.

Kameraet er utstyrt med 3,4x optisk zoom, som gir brennvidder tilsvarende 36-130mm (i 35mm-formatet), altså ikke noe videre vidvinkel å snakke om. Til gjengjeld er det mer tele enn det som er vanlig.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Med sine 8,3 x 6,4 x 2,3cm er ikke dette noe stort kamera, og det er ganske imponerende at Fuji har fått plass til så stor skjerm. De har lagt zoombryteren rundt utløserknappen, så det ikke trenger å være plass til denne på baksiden av kameraet. Det er en løsning vi foretrekker framfor vippebryter på baksiden.

Vi nevnte øverst i artikkelen at det var viktig at man fikk noe ekstra med en så stor skjerm. Det Fujifilm gir oss er blant annet spill. Dette kameraet har innebygd spill, så du kan fordrive tiden når du kjeder deg. Med den prosesseringskraften som er i kameraer i dag, og med så stor skjerm som dette kameraet har, så er det bare et spørsmål om tilpasset programkode for å kunne legge inn spill. Hvorvidt det blir et salgsargument eller ikke er vanskelig å si, men jeg tror jeg foretrekker kameraene mine uten spill.

Finepix V10 vil antakelig bli tilgjengelig i mars. Pris er foreløpig ukjent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen