Fujifilm setter pris på X100

Interessen rundt Fujifilm X100 har vært enorm, og Akam satte ny leserrekord da vi ble først i verden med en sniktitt på kameraet, og i tillegg hadde testbilder å vise til. Riktignok bare JPG-filer fra en svært tidlig pre-produksjonsmodell, men det så ikke ut til å hemme folks interesse i nevneverdig grad. Dette har Fujifilm visst å utnytte i sin markedsføring, og informasjon har blitt sluppet i nøye beregnede doser.

Nå kan vi imidlertid endelig fortelle deg om veiledende pris på X100. Den blir kr 10 495,-, og dermed ikke like høy som mange fryktet. Prisen i USA ligger på $1199, og frykten var at man benyttet den vanlige tigangen for å regne ut norsk pris. Som tidligere annonsert vil X100 komme i norske butikker i løpet av mars.

En annen ting folk har lurt mye på, er hvilket blitssystem X100 vil støtte, og hvilke andre former for ekstrautstyr Fujifilm vil lage til det, og dette er nå kjent. Foruten solblenderen som du ser på bildet ovenfor, og læretuiet du ser nedenfor, har nemlig Fujifilm lansert to blitser tiltenkt blant annet X100.

Mange trodde Fujifilm ville støtte Nikons blitssystem med X100, siden de tidligere har laget kameraer som brukte både blitser og objektiver fra Nikon, men dengang ei. Fujifilms to nye blitser benytter så vidt vi kan se deres eget system, først introdusert med FinePix HS20 EXR tidligere i år.

Fujifilm EF 42
Fujifilm EF 42

Toppmodellblitsen blir hetende EF 42 og får ledetall på nettopp 42. Vi vet ikke så mye om dens spesifikasjoner, men ser vi på bildene er det tydelig at den vil få mulighet for både roterende og vippbar blitshode.

EF 42 ser ikke spesielt praktisk eller estetisk ut på et kamera som X100, mistenker vi, og derfor lanserer de også en mindre blits, ved navn EF 20. Den blir litt under halvparten så kraftig som den større modellen, og får ikke roterende blitshode, men som bildet viser vil den kunne vippes opp og ned. I tillegg er den også mindre og lettere enn EF 42, naturlig nok.

Veiledende pris og tilgjengelighet på blitsene er ennå ikke kjent.

Les også: Sniktitt: Fujifilm X100

Les også: Retroentusiastkompakt fra Fujifilm

Les også: Fujifilm letter på sløret

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen