Fujifilm S5600 – ultrazoom

Se større bilder i produktguiden

Det nye kameraet erstatter S5500, og vil være en direkte konkurrent til for eksempel Canon S2 IS. Det har litt mindre zoom, og litt dårligere lysstyrke på objektivet, men til gjengjeld gir det mindre bildestøy, som mer enn kompenserer for mindre blender. S5600 har brennvidder tilsvarende 38-380mm, noe som ikke gir mye til de som ønsker vidvinkel. Til gjengjeld er den raus i den lange enden. Lysstyrken er på f/3,2-3,5.

Kameraet har en ordentlig zoom-ring på objektivet. Dette er langt å foretrekke framfor trykknapper på baksiden som de fleste kameraer har. Vi vet ikke om det er mekaisk zoom, eller elektronisk, men hvis den er mekanisk, blir den mye mer presis enn noen elektronisk zoom er. Den er også lettere å finjustere enn det er med trykknapper.

En del produsenter har nå kameraer med bildestabilisator i denne klassen. Fuji har ikke det ennå, men tilbyr noe de kaller Anti-Blur Mode. Vi er ikke helt sikre på hva det egentlig er, men det ser ut som kameraet skrur opp ISO-verdien når man velger denne funksjonen. På den måten får du kortere lukkertider, og dermed reduserer du kamerarystelser og bevegelsesuskarphet. Fuji hevder at den er mer effektiv en bildestabilisator, men siden Anti-Blur Mode introduserer mer bildestøy, så ser vi ikke at det er så mye annet enn automatiske innstillinger som brukeren også kan gjøre.

Se større bilder i produktguiden

Denne typen kamera er utrolig fleksibelt, og det blir ikke dårligere med mulighet for så høye ISO-verdier som dette kameraet tilbyr. Dessverre har det ingen bildestabilisator, noe som er svært nyttig på kameraer med så lang tele som dette kameraet har. For fotoentusiaster som ikke vil dra på, eller betale for, et speilreflekskamera, er dette et meget allsidig alternativ.

Kameraet er ventet på markedet i september.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen