Fujifilm med nytt designkamera

Det har lenge vært stille når det gjelder nylanseringer av kameraer, men nå begynner det å ta seg opp igjen. Fremover mot Photokina i høst venter vi at stadig flere nye kameraer vil bli lansert, og denne gangen er det Fujifilms tur med to nye kompaktkameraer.

Fujifilm Finepix Z200fd
Fujifilm Finepix Z200fd

Fujifilm Finepix Z200fd er siste skudd på Fujifilms designkamerastamme. I et lekkert og kompakt design finner vi et 10 megapiksels kamera med 5x zoom som spenner fra 33mm til 165mm med en blender på 3.8 til 4.8. Bildestabilisering av det ekte slaget er også på plass, og det er også ansiktsgjenkjenning, som er en av de mer nyttige funksjonene vi har sett dukke opp det siste året.

Funksjonsmessig er det ikke all verden som er nytt i Z200fd, med unntak av to nye former for selvutløser som passer godt sammen med Fujifilms markedsføring av dette kameraet som et "sosialkamera". Med Z200fd introduserer nemlig en funksjon kalt Couple Timer, som gir muligheten til å ta bilde automatisk når to ansikter i bildet kommer tett mot hverandre. Nøyaktig hvor tett avhenger av hvor gode venner de er, og hva man har stilt kameraet inn på - dette kan man nemlig endre på. På samme måte kan man også få kameraet til å automatisk ta bilde når det oppdager et visst antall ansikter i bildet samtidig. Dette er stillbart fra ett til fire ansikter.

Fujifilm Finepix A850
Fujifilm Finepix A850

Fujifilms A-serie er ikke den som markedsføres hardest i Norge - faktisk pleier ikke Fujifilm Norge å ta dem inn i det hele tatt - men vi viderebringer likevel nyheten om et nytt kamera i Fujifilms billigserie. Fujifilm Finepix A850 får 8 megapiksler, 3x zoom uten den helt store vidvinkelen, og 2,5" (6,3 cm) skjerm med 154000 bildepunkter. Bildestabilisering er kun til stede i jukseutgaven, og Fujifilm skal ha skryt her for å være en av de ytterst få produsentene som ikke forsøker å lure folk til å tro at et høy-ISO modus er det samme som ekte bildestabilisering. Bravo!

I følge Fujifilm Norge vil A850 neppe bli tatt inn i Norge, og Z200fd vil om det blir tatt inn ikke komme i butikkene før til høsten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen