Fujifilm med avansert billigkamera

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

FinePix A600 ser i utgangspunktet ut som et helt vanlig, rimelig pek-og-klikk-kamera med 6 megapiksler og 3 ganger optisk zoom. Det som skiller det fra mengden er at det har en stor Super CCD HR-sensor på 1/1,7 tommer, som er større enn de fleste 8 megapiklers kameraer har. Det bør gi muligheter for høy bildekvalitet, og lite støy. Kanskje det beste vi noen sinne har sett på et kamera til under 2000.

Kameraet har brennvidder tilsvarende 36-108mm, som ser ut til å være en slags standard på Fuji-kameraene. Skjermen er på 2,4 tommer, med en oppløsning på 112 000 punkter. Dette er litt lite, men det er også et rimelig kamera.

Videofunksjonen er heller stusselig. 320 x 240 med 10 bilder i sekundet er vel nesten så de kunne tatt bort hele greia.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Men det er ikke disse spesifikasjonene kameraet skal selge på. Det skal selge på den gode, store sensoren som sitter i. Det er sannsynlig at kameraet har fått et billigere objektiv en F30, men med samme sensor burde mulighetene være store.

Vi må berømme Fujifilm for å hoppe av megapikselracet, og i stedet konsentrere seg om å gi bedre bildekvalitet. At de også gjør det i segmentet under 2000 kroner vitner om mot, og tro på egne produkter. Vi kan ikke annet enn å berømme dette, og oppfordre de som skal kjøpe kompaktkamera om å vurdere bildekvalitet framfor antallet megapiksler.

Kameraet er ventet på markedet i juni, og får en veiledende pris på 1995,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen