Fujifilm med 2 nye lommekameraer

Fujifilm FinePix F440

Fujifilm FinePix F440 og F450 har det samme firkantede designet som F420, men til tross for at de nye kameraene har bedre spesifikasjoner har Fujifilm klart å lage kamerahuset enda litt mindre på de nye modellene.

Få modeller i lommeklassen har mer enn 3x optisk zoom, men F440 og F450 er utstyrt med en 3.4x optisk zoom tilsvarende 38-130 mm. Det ekstra zoom-omfanget har ikke gått ut over lysstyrken.

Baksiden av kameraene domineres av den store 2 tommers LCD-skjermen med hele 153 000 bildepunkter. Baksiden røper også at dette er et enkelt pek-og-klikk kamera; de få knappene gir et oversiktlig og stilrent design. Man kan imidlertid sette ISO og hvitbalanse manuelt i menyene til kameraet.

Fujifilm FinePix F440

Det følger med dokkingstasjon til lading og filoverføring. Fujifilm skriver i pressemeldingen at kameraene har et nytt oppladbart batteri som skal gi god batterikapasitet.

Man kan spekulere i om Fujifilm sliter med Super-CCD bildebrikkene sine, for i motsetning til F420 er ikke de nye kameraene utstyrt med bildebrikker produsert av Fujifilm. Oppløsningen på kameraene er henholdsvis 4 Megapiksler for F440 og 5 Megapiksler for F450.

Tilgjengelighet og pris i Norge er enda ikke kjent.

Spesifikasjoner og høyoppløselige bilder av kameraene finnes i prisguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen