Fujifilm lanserer kompakt ultrazoom

Stadig flere produsenter melder seg på i produktkategorien "kompakt ultrazoom", hvor vi nettopp har testet flere kameraer, og denne gangen er det Fujifilm sin tur. Kameraer i denne klassen er ofte utstyrt med noe rundt 10x zoom, men er likevel forholdsvis kompakte, og dette er naturlig nok også tilfellet for Fujifilms F70 EXR som de lanserer i dag.

Som navnet antyder får også dette kameraet en EXR-brikke, som vi også fant i F200 EXR som første kamera med denne brikketypen. Den overbeviste imidlertid ikke 100% da vi testet kameraet, men brikken F70 EXR får blir både mindre og med lavere oppløsning, så det er vanskelig å spå hvilken vei dette går. Brikken i F70 EXR blir 1/2", altså forholdvis liten, men heldigvis er ikke oppløsningen høyere enn 10 megapiksler. Zoomen er som nevnt 10x, nærmere bestemt fra 27 mm til 270 mm, tilsvarende fullformat, med blender f/3.3 til f/5.6.

Som mange av våre lesere allerede vet, fungerer EXR-brikkene slik at man kan kombinere to og to pikselsensorer på ulike måter, alt etter hva man ønsker å oppnå, mot å halvere oppløsningen. Ønsker man mindre bildestøy under mørke forhold kan man dermed effektivt doble pikselstørrelsen, eventuelt kan man drastisk øke dynamisk omfang dersom man trenger det. Mer om dette finner du i vår artikkel om denne teknologien.

F70 EXR får en 2,7" skjerm (6,9 cm) med 230000 bildepunkter, og i likhet med S200 EXR er F70 EXR utstyrt med Fujifilms "Pro Focus Mode", hvor kameraet tar tre bilder i rask rekkefølge og kombinerer dem for å få motivet til å fremstå skarpt og klart definert mot en uklar for- og bakgrunn. F70 EXR kan også, akkurat som S200 EXR, ta fire bilder med høy ISO i rask rekkefølge, og kombinere dem til ett bilde med mindre bildestøy enn det ellers ville hatt.

F70 EXR har selvsagt også bildestabilisator på brikken, og ansiktsdetektering er naturligvis også på plass. Bildene lagres til et SD- eller SDHC-kort, eller til kameraets innebygde minne på 47 MB. I følge CIPA-standarden skal F70 EXR klare omkring 230 bilder per batterilading, hvis halvparten av dem er tatt med blits. F70 EXR vil også få norske menyer.

Fujifilm FinePix F70 EXR finner veien til norske butikkhyller en gang i september, og veiledende pris blir rundt 3000,- norske kroner.

PS! Kameraet er nå lagt inn i produktguiden, her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen