Fujifilm lanserer Finepix Z2

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden
Så det som spesifikasjonsmessig skiller dette kameraet fra den store mengden av 5 megapikslers kameraer med stor skjerm og 3x zoom er nok muligheten til langt høyere ISO-verdier enn konkurrentene. Ikke bare tilbyr Fujifilm høyere ISO-verdier, men våre tester på andre kameraer fra Fujifilm, viser at bildene også har langt mindre støy enn konkurrentene, slik at høyere ISO-verdier faktisk kan være anvendbart. Vi tror likevel at ISO 1600 kan bli i meste laget, selv for Fujifilm.

Utseendemessig likner kameraet mye på forgjengeren Z1. Design og layout av knapper og brytere er tilsynelatende identisk. Men den store skjermen på baksiden har fått dobbelt så høy oppløsning som tidligere, og har nå 230 000 piksler. Det betyr at skjermen er mye skarpere, og bedre å bruke enn den var tidligere. Den har også blitt mer motstandsdyktig mot riper.

Kameraet tilbyr ISO 1600, der Z1 ikke hadde mer enn ISO 800. Det kan være fint å ha muligheten til å skru opp lysfølsomheten enda ett hakk, men vi mistenker støyen for å bli såpass framtredende på ISO 1600, at det bare er helt unntaksvis man vil ønske å bruke det.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Ellers er det ikke så store forandringer på den nye modellen. Oppløsningen er den samme, objektivet er det samme og størrelsen er den samme.

Kameraet er forventet på markedet i November, og har en veiledende pris på 4500,- kroner. Det vil bli levert i svart og i sølv, og bilder som har dukket opp på nettet, tyder på at det muligens også kommer i rødt og hvitt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen