Fujifilm FinePix Z5fd

Fuji FinePix Z5fd vil være fjerde generasjons kamera i Z-serien og det tredje av FinePix-kameraene som er utstyrt med ansiktsgjenkjenning. Hvem som var tidligst ute med denne funksjonen er noe usikkert, men den er i ferd med å bli mer og mer vanlig i dagens kompaktkameraer. Fujifilms nye proffspeilrefleks S5 pro skal visstnok også ha en versjon av denne funksjonen. I korthet går det ut på at kameraet gjenkjenner ansikter og eksponerer og fokuserer bildene slik at de blir skarpe og korrekt eksponert. Vi har ikke testet Fujis versjon av denne funksjonen, men vi har ingen grunn til å tro at det er nevneverdige forskjeller mellom Canons løsning og Fuji sin. Canons ansiktsgjenkjenning klarte å følge et ansikt i moderat hastighet, selv et tegnet et, men hadde problemer med ansikter som ikke var vendt mot kamera. Ansikter i profil fungerer ikke, men briller utgjør ikke noe videre problem med mindre de dekker store deler av ansiktet.

Foruten ansiktgjenkjenning kommer Fujifilm FinePix Z5fd med det Fuji kaller "intelligent blits", noe vi tviler meget sterkt på at den er. At den fungerer etter intensjonen og hindrer overeksponering av ansikter er imidlertid godt mulig.

Fuji skryter også av at Z5fd har høy lysfølsomhet, og med ISO opp til 1600 må vi vel gi dem rett i det, selv om det forblir usagt hva slags bildekvalitet denslags ISO-innstilling nødvendigvis vil medføre. Siden Fuji tradisjonelt har stått for svært god bildekvalitet er det faktisk godt mulig 1600 ISO på dette kameraet faktisk kan brukes til noe.

Z5fd har også fått noe som kalles "Blog innstilling", og som visstnok går ut på at man tar bildet i 640x480 og sender det direkte via kameraets IR-port til en PC og derfra ut på nettet. Vi er skeptiske til behovet av en slik funksjon, men hvis Fuji føler for å teste markedet med slikt, så dem om det.

Ellers får Fuji FinePix Z5fd bildestabilisator (antagelig elektronisk) og 3x optisk zoom. Kameraet har 6,3 megapiksler og er tilgjengelig i moccabrun, grå eller bringebærrød i løpet av første kvartal 2007 til en veiledende pris av kr 2495,- men vi blir lite overrasket om det i vår produktguide vil dukke opp et godt hakk billigere ikke så lenge etter lanseringsdagen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen