Fujifilm Finepix S5000 får 10x zoom

De nye opplysningene om etterfølgeren i serien bestående av Finepix 4900, 6900 og S602 er publisert av Fujifilm i Israel, trolig ved en feiltagelse.

Det er liten tvil om at dette blir et spennende kamera. Det får et utseende som et lite digitalt speilrefleks; rålekkert etter min mening.

Mens forgjengerne hadde en sylskarp, lyssterk 6x optisk zoom, får S5000 hele 10x optisk zoom. Om Fujifilm har klart å beholde lysstyrken vet vi foreløpig ikke.

Da vi fikk prøve Finepix F700 under vår Japan-tur nylig, oppdaget vi at kameraet var utstyrt med RAW-format. Det har ikke Fujifilm hatt tidligere på sine kompaktkameraer.

Ettersom S5000 får den samme SuperCCD HR bildebrikken er det ikke overraskende at også S5000 får mulighet til RAW-format.

Bildebrikken har en oppløsning på 3.1 Megapiksler, men har 6.2 millioner sensorer der halvparten takler høylys, den andre halvparten de mørke delene av bildet. Resultatet blir en interpolert oppløsning på noe under 6 Megapiksler; 2816x2120 piksler.

Kameraet vil støtte det nye XD-minnet, men vi håper at Fujifilm beholder muligheten for å bruke CompactFlash også. Kameraet får strøm fra 4 AA-batterier.

Vi vet ikke mer om kameraet før Fujifilm lanserer det offisielt, men dette ser virkelig spennende ut på papiret.

Kommentarer eller spørsmål? Bruk forumet vårt!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen