Fujifilm FinePix S3 Pro endelig annonsert

Fujifilm S2 Pro har ikke akkurat ligget på bestselgerlistene i Norge, men i tester har kameraet stort sett gjort det svært bra.

Vi var spente på om Fujifilm ville fortsette å bygge speilrefleks på Nikon-fatningen, eller om S3 Pro ville være basert på 4/3-standarden. Svaret er nå gitt, S3 Pro er basert på Nikons filmbaserte hus F80. Om Fujifilm vil annonsere et 4/3-hus er ikke kjent.

Vi hadde regnet med at S3 Pro ville doble oppløsningen i forhold til S2 Pro, men Fujifilm har i stedet valgt å beholde oppløsningen på 6 Megapiksler. Bildebrikken er imidlertid av SR-typen, og har separate sensorer for høylys og skyggepartier til hver piksel. Totalt har kameraet 12.34 millioner separate sensorer.

Kamerahuset har et stiligere, rundere design, med et innebygget vertikalgrep med egen utløser. S2 Pro hadde to separate batterisystemer, en praktisk forbedring med S3 Pro er at kameraet nå bare bruker AA-batterier.

Andre forbedringer inkluderer bedre blitsfunksjonalitet, USB 2.0 og Firewire-porter og støtte for både CompactFlash og XD-kort. LCD-skjermen på 2 tommer og 235 000 piksler er også ny.

Prisen på kameraet vil trolig være lavere enn prisen på S2 Pro, men pris og tilgjengelighet vet vi ikke før Fujifilm annonserer ytterligere opplysninger.

Pressemeldingen fra Fujifilm UK finnes på neste side.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen