Fujifilm FinePix S20 Pro med SR-brikke

Nye Fujifilm FinePix S20 Pro får den samme bildebrikken som FinePix F700, en SuperCCD-brikke på 1/1.7 tommer med 3 Megapiksler reell oppløsning. Bildebrikken har 3.1 millioner sensorer som registrerer høylys, og 3.1 millioner sensorer som registrerer mørkere partier. Vår test av F700 viste imidlertid at oppløsningen likevel ikke blir sammenliknbar med den man får med et kamera med 6 millioner vanlige bildesensorer.

En del blir nok overrasket over at kameraet ikke lanseres med høyere oppløsning, og markedsføringsmessig kan dette vise seg å bli et problem for Fujifilm. Fujifilm skriver også i pressemeldingen sin at for forstørrelser over A3 vil S7000 være et bedre valg, men S20 Pro skal gi bedre bildekvalitet enn S7000 på mindre forstørrelser. Da SuperCCD SR bildebrikken opprinnelig ble annonsert, sa Fujifilm at SR-brikken ville gi 400 % bedre dynamisk omfang i forhold til en konvensjonell bildebrikke.

Vår test av F700 viste riktignok noe bedre gjengivelse i høylys, men forbedringen var ikke så radikal som vi trodde da Fujifilm lanserte SR-brikken. Det blir spennende å se om Fujifilm har klart å få enda mer ut av den unike bildebrikken til det nyere S20 Pro-kameraet.

S7000 er utstyrt med hotshoe til blitsen, nye S20 Pro er også utstyrt med en PC Sync utgang slik at man kan bruke studioblitser uten adapter. Videre har kameraet fått Firewire-utgang, noe som forhåpentligvis gir bedre ytelse på filoverføringene til en datamaskin.

S20 Pro skal også utstyres med en bedre programvare, Hyper Utility HS-V2. Med denne skal bildene man tar kunne finjusteres på alle tenkelige måter. RAW-konverteren som følger med S7000 kan ikke annet enn å lagre bildet som en TIFF-fil. Kameraet kommer også med en proffutgave av Finepix Viewer, som blant annet gjør det mulig å styre kameraet fra en datamaskin.

En annen forbedring er at man kan bruke ISO 800 også på høyeste oppløsning, dog dessverre ikke i RAW-modus. I lav oppløsning kan man også bruke ISO 1600. Fujifilm påstår at kameraet skal være markedsledende på støynivå.

Pressemelding fra Fujifilm UK kommer på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen