Fujifilm FinePix F810 - kompakt highend

Flere og større bilder i prisguiden

Første generasjon av kameratypen, FinePix F700, hadde en del svakheter. Etterfølgeren F710 bød på blant annet større LCD-skjerm og oppsprettbar blits, men hadde ikke høyere oppløsning.

Salget av modellene har vært labert, trolig fordi kameraene har vært de klart dyreste kameraene med 3 megapiksler oppløsning på markedet.

Nye F810 har doblet oppløsningen til 6 megapiksler, og ferdig interpolert kan man få bildefiler med 12 megapiksler oppløsning. Prisen ser ut til bare å bli noen hundrelapper dyrere enn F710, og ut fra et markedsperspektiv gir kameraet langt mer kamera for pengene.

Kameraet byr i tillegg på svært god ytelse, og har det meste av av manuell funksjonalitet man kan ønske seg. Ingen andre kameraer vi kjenner til byr på like mye funksjonalitet i en så liten innpakning som kameraene i denne serien.

Det er verdt å merke seg at det nye kameraet bruker SuperCCD HR-bildebrikke, ikke SR-bildebrikken som gir høyere dynamisk omfang.

Pressemelding

Fujifilm lanserer FinePix F810 – et digitalt råskinn!

FinePix F810 er utstyrt med 4. generasjon Super CCD HR brikke. Brikken har 6,3 millioner punkter effektivt, og 12,3 millioner punkter i bildefilen. Dette gir en bildestørrelse på 35 til 40 MB pr. bilde. FinePix F810 har en 4x optisk Fujinon zoom linse som tilsvarer 32,5-130 mm på et 135 mm kamera.

FinePix F810 har i tillegg en mengde nyttige funksjoner som appellerer til den vanlige konsumenten så vel som proffbrukeren. Kameraet kan brukes som et ”point and shoot” kamera med full automatikk eller man kan fordype seg i de manuelle funksjonene som blant annet omfatter manuell lysmåling, eksponeringskompensasjon, manuelle hvitbalanse innstillinger, seriefotografering, følgefokus og ISO verdi justering fra ISO 80 til ISO 800.

Designet på FinePix F810 er basert på den kompakte og stilrene F700 modellen med et lekkert børstet metallhus, som gjenspeiler det tradisjonelle kameradesignet, med midtplassering av søkeren, linsen, og en stor fargesterk widescreen LCD skjerm.

Med FinePix F810 flytter Fujifilm grensen for hva man kan gjøre med et digitalkamera. Kamera er utstyrt med widescreen 2,1” LCD skjerm, dette gjør kamera til en perfekt kombinasjon med en widescreen TV for visning av bilder og video.

Fujifilm FinePix F810 er blant annet utstyrt med følgende spennende funksjoner:

 • Widescreen LCD skjerm
  • F810 er et av verdens første digitalkamera med 16:9 (2,1” widescreen LCD skjerm), dette gir deg valg mulighet mellom standard skjermbilde og panoramabilde.
 • Zoom
  • 4 x optisk zoom tilsvarende 32,5 mm til 130 mm på 35 mm kamera.
 • Eksponerings valg og manuelle innstillinger
  • Med FinePix F810 kan du velge mellom P/A/S/M eksponeringsinnstillinger, kombinert med alle manuelle funksjoner. Dette gir deg mulighet til å få det beste ut av hvert fotografi.
 • Høy ISO verdi
  • ISO valg fra 80 til 800
 • Rask kontinuerlig autofokus
  • Kameraet har en egen kontinuerlig autofokus knapp for fotografering av motiver i bevegelse. Dette gir en enorm fleksibilitet i valg av motiv, uansett hva du ønsker å fotografere.
 • Oppstartstid kun 1,1 sekund.
 • Fargevalg
  • Standard farge, sort/hvitt og Velvia farge for økt kontrastgrad,. FinePix F810 gir deg også muligheten til å lagre blinkskuddene som RAW filer eller i standard JPEG format.
 • Videoopptak med lyd
  • ”fullverdig video” funksjon med VGA oppløsning og valgmulighet mellom 30 og 15 bilder pr. sekund. Avspilling på TV kan gjøres både i PAL og NTSC format.
 • ”photomode” knapp
  • Direkte knapp for enkel justering av filstørrelse, ISO verdi og fargevalg

Fujifilm FinePix F810 leveres med oppladbart batteri, USB og AV kabel, nett/lade-kabel, 16 MB xD-picture Card, dockingsstasjon og programvare. Veil. pris kr. 5495.-. Kameraet vil være for salg fra midten av september.

For nærmere informasjon se www.fujifilm.no

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen