Fujifilm Finepix F700 annonseres

Fujifilm annonserte tidligere i år deres 4. generasjon SuperCCD-brikke. Brikken skulle komme i to versjoner, hvorav SR-versjonen kan se ut til å være en revolusjon innenfor digitale kameraer. SuperCCD SR-bildebrikkene er nemlig utstyrt med separate piksler for registrering av høylys og lavlys i motivet.

Hvis dette virkelig fungerer vil man kunne unngå utbrente høylys i bildet samtidig som detaljer i skyggepartier bevares.

Fujifilm Finepix F700 er det første kameraet utstyrt med teknologien. Kameraet gir bilder på opptil 2832 x 2128 piksler, dvs. 6.03 Megapiksler. Disse består av 50 % sensitive og 50 % usensitive punkter, så for å få et normalt bilde må det skje en utregning og interpolasjon. Det blir derfor spennende å se hvor god den reelle oppløsningen vil bli.

Litt overraskende er det at kameraet kan ta opp bilder i RAW-formatet. SR-teknologien er helt ny, så det skal bli interessant å se hvilke fordeler det vil være med å lagre bilder i dette formatet.

Finepix F700 er utstyrt med en 3x optisk zoom tilsvarende 35-105 mm. Fujifilm oppgir at største blenderåpning er F2.8, men det fremgår ikke om dette er på alle brennvidder eller bare på vidvinkel.

Kameraet har manuelle opptaksmuligheter som blenderprioritet, lukkerprioritet og fullmanuell modus. Kameraet stiller inn ISO automatisk mellom 160 og 400, manuelt kan man sette ISO til 200, 400 og 800. I lav oppløsning kan man også stille inn 1600 ISO.

Kameraet har en 1.8 tommers LCD-skjerm med 134 000 punkter, og kameraet utstyres med oppladbart batteri og dockingstasjon.

Videomodusen er blant de bedre, kameraet kan ta opp i 640x480 oppløsning med 30 bilder i sekundet. Dessverre er kapasiteten begrenset, med lyd kan man ta opp maks 13 sekunder.

Fujifilm Norge oppgir at veiledende pris vil være kr. 6495. Produktet har blitt kraftig forsinket, og ventes på markedet først i september eller oktober 2003.

Pressemelding med mer informasjon følger under.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen